Gå til sidens hovedinnhold

Terje Dahlen går fra Aka til toppjobb i kommunen

Artikkelen er over 3 år gammel

Terje Dahlen (47) er ansatt som assisterende rådmann i Ringerike kommune.

Han kommer fra stillingen som utviklingsdirektør i Aka AS, og har tidligere jobbet i Norske Skog, Statens kartverk og Ringerike utvikling.

Som ny assisterende rådmann skal han være med på å bygge opp og lede den nye strategi- og utviklingsavdelingen i Ringerike.

– Jeg gleder meg veldig til å ta fatt på oppgavene. Å kunne være med på å utvikle Ringerike i en av de mest spennende fasene noensinne, er inspirerende, sier Dahlen i en pressemelding.

– Ringeriksbanen og E16 kommer, og det stiller store krav til Ringerike kommune. Vi skal håndtere en utvikling og vekst som kommer til å endre mye for lang tid fremover. Det er avgjørende og viktig at vi gjør noen gode valg de nærmeste årene, og at vi klarer å holde tritt med fremdriften rundt oss. Det er jeg sikker på at vi skal klare.

Hemmelig søker

Dahlen var én av 19 søkere til stillingen, men navnet hans ble holdt hemmelig underveis.

Ringerike kommune har vært på jakt etter «en person med høy fagkompetanse, som også kan kommunisere godt og har evner til å bygge gode relasjoner.»

– Vi er veldig fornøyd med at Terje Dahlen har takket ja til denne stillingen. Vi er helt sikre på at han er rett person med den riktige kompetansen til å fylle den nye rollen som strategisjef og assisterende rådmann, sier rådmann Tore Isaksen.

Dahlen får dermed ansvaret for å lede arbeidet med vekst og utvikling i Ringerike.

Med i ansettelsesprosessene

Terje Dahlen tiltrer den nye stillingen etter nærmere avtale, opplyser kommunen. De holder også på med å ansette folk i de andre lederstillingene i den nye avdelingen.

– Dette er et arbeid som den nytilsatte assisterende rådmannen også vil ta del i, opplyser Ringerike kommune.

Se hvem som har søkt nederst i artikkelen. (+)

Søknadsfristen til toppjobbene ble tidligere i år forlenget, på grunn av mange spørsmål og henvendelser fra potensielle søkere i siste sekund.

Forlater Aka as

Terje Dahlen fratrer nå stillingen han har hatt de siste seks årene, som utviklingsdirektør i Aka.

– Vi er utrolig stolte av og fornøyde med jobben som Terje har gjort i Aka og synes det selvsagt er trist at en så hyggelig og dyktig medarbeider forlater oss, sier Akas daglig leder Paal Haakensen i en melding på selskapets hjemmeside.

– Det er derimot ingen tvil om at Ringerike kommune har funnet rett mann og kommer til å nyte godt av Terjes kompetanse i en viktig fase av regionens fremtidige utvikling. På vegne av Aka vil jeg gratulere begge parter og ønske lykke til.

Aka skriver at Dahlen har gjort en fremragende jobb for selskapet i seks år, med utvikling av hovedsakelig lokale prosjekter i Ringerike, spesielt i Hvervenmoen Næringspark.

–  Vi vil nå bruke tiden fremover på å finne en god løsning vedrørende videre fremdrift i våre pågående utviklingsprosjekter. Det er viktig å understreke at alle prosjekter som Terje holder i, løper som normalt med Terje som kontaktperson frem til august, sier Haakensen.

Store oppgaver

Det er nok å ta tak i for Dahlen, i den nye stillingen:

– Vi går inn i en periode med svært høy aktivitet på plansiden i forbindelse med Ringeriksbanen og ny E16. Arbeidet med områdereguleringen for Hønefoss er startet opp og en lang rekke private planinitiativ skal gjennomføres. I tillegg jobber Ringerike etter en offensiv strategi for næringsetableringer og befolkningsvekst. Dette er noen av flere store oppgaver som vil være med på å prege og forme byen, kommunen og innbyggerne i generasjoner fremover, opplyser kommunen.

– Den nye avdelingen skal forsterke både ledelsen av og fokuset på de overordnede planene og strategiene. Dette arbeidet vil skje i tett dialog med og i gode demokratiske prosesser mot folkevalgte organer, innbyggere og næringslivet.

Les også

Kristin W. Tronrud er en av 21 søkere til jobben som næringssjef

Les også

Ole Einar er en av seks som vil bli byplansjef

Les også

Helge Stiksrud vil bli klimasjef i kommunen

 

Kommentarer til denne saken