– Uforståelig prioritering

Artikkelen er over 1 år gammel

I dagens Direkte linje handler det om penger og planlegging, på flere områder. Men det mangler heller ikke på ros.

DEL

Direkte linjeKommunestyret bevilget nylig nesten 8 millioner kroner til opprusting av ishallen i Schjongslunden. Dette gjøres samtidig som kommunale veier er i en elendig forfatning og skriker etter asfalt og opprusting. Et grelt eksempel på vanskjøtsel, er veien mellom krysset Heradsbygdveien og innkjørsel til Coop Extra i Heradsbygda. Den er av en slik forfatning at en må kjøre slalåm mellom stor sprekker, hull og humper. En særdeles dårlig turistreklame. Kan det være varmen som har forledet politikerne til å prioritere ishallen? Det er også uvanlig å bevilge et så stort beløp midt i en budsjettperiode. Jeg blir fristet til å sette eiendomsskatten inn på sperret konto til politikerne tar til fornuften, sier Olav Bjotveit.

LES OGSÅ: «Nye» Schjongshallen skal stå klar midtveis i september: – Vi er veldig glade for dette

Englene ved Ringerike sykehus

– Min gamle far kom til Ringerike sykehus, og ble så godt ivaretatt hele veien. Han sa han ble bortskjemt. Jeg fikk hele tiden informasjon, på godt og vondt! Så tusen takk til alle dere som tok vare på pappa, sier Mette Klepleff.

Venter på svar

– Det er sommer og gresset gror. Derfor trenger jeg hjelp til klipping. Tidligere har jeg benyttet meg av et vaktmesterfirma, som gjør en utmerket jobb. Jeg ønsker derfor kontakt med samme firma. Ringer firmaet tlf. 922 57 045 og treffer en telefonsvarer, som ber meg vente på svar. Venter lenge, helt til båndet på svareren kutter ut. Etter flere forsøk forstår jeg at svareren lever sitt eget liv. Den er i gang natt og dag, hverdag og helligdag med samme utfall, sier Roar Korneliussen til direkte linje.

Fri fart

– Jeg bor ved riksvei 7 mot Hallingdal. Er det fri fart for motorsykler på denne veien? Det kjøres heftig her hver dag, det virker som flere samles for kappkjøring. Her vil det snart skje en ulykke. Hvor er politiet? spør en beboer i Heradsbygda.

Skulptur og søppel

– Hvorfor kan man ikke finne en annen plass til denne søppeldunken på Søndre torg. Turister og andre vil gjerne ta bilder ved den flotte elg-skulpturen, og da er det ikke mye vakkert med en søppeldunke plassert slik. Det er vel heller ikke å vise kunstneren respekt å plasser søppeldunken slik, sier en leser til Direkte linje.

En leser reagerer på plasseringen av denne søppeldunken.

En leser reagerer på plasseringen av denne søppeldunken. Foto:

Funnet

– Torbjørn Paule var mandag ved Søndre Vælsvann sammen med kona, og da fant de noe som noen trolig savner. Det ser ut til å være en fjernkontroll med antenne til en elektronisk lekebåt. Den er trolig gjenglemt på stranda sist helg. Eieren kan ringe Paule på telefon

928 56 150.

Initiativrike jenter

– Må bare skryte litt av de to elleve år gamle jentene Marie Bakken og Lisa Maria Westbyn, som brukte 2,5 timer en lørdag formiddag på å plukke søppel og plast mellom Holttangen og stadion. Jentene gjorde det på eget initiativ, og sa det lå mest på parkeringen ved gamle Livbanen. Men også mye langs elva. De var tydelig sjokkert over hvor mye søppel folk bare kaster ut i veikanten, sier Harald Westbyn.

Brenner du for noe til Direkte linje?
Ring 32 17 96 66 eller send e-post til direkte.linje@ringblad.no

Artikkeltags