Politiets beredskapssenter til Ski

Politiets beredskapssenter skal ligge på Taraldrud i Ski kommune på grensen til Kolbotn.

Politiets beredskapssenter skal ligge på Taraldrud i Ski kommune på grensen til Kolbotn. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Drømmen om å få politiets beredskapssenter til Eggemoen ble ikke oppfylt.

DEL

Politiets beredskapssenter skal ligge på Taraldrud i Ski kommune på grensen til Kolbotn.

Justisminister Anders Anundsen (Frp) opplyser til NRK at Taraldrud dermed er valgt til fordel for den tidligere søppelfyllingen Grønmo i Oslo. En tomt på Alnabru i Oslo ble i fjor skrotet for det nye beredskapssenteret på grunn av plassmangel og utfordringer med kvikkleire.

Lokale krefter ville ha beredskapssenteret til Eggemoen, men slik gikk det altså ikke.

I et brev til Erna Solberg og Anders Anundsen pekte ordfører Kjell B. Hansen (Ap) på at Eggemoen lå sentralt og godt til rette, hadde operativ flyplass med fasiliteter som tilfredsstilte de nasjonale behov. Dessuten viste han til at det var store arealer tilgjengelig, blant annet et moderne skyteanlegg.

Daværende justisminister Grete Faremo (Ap) forsikret i 2012 at beredskapssenteret på Alnabru skulle stå klart innen fem år til en pris på rundt 1 milliard kroner.

Anundsen fastslo imidlertid i september i fjor at både Taraldrud og Grønmo er langt billigere løsninger. Anslagene for ett år siden viste at det vil koste om lag 3,5 milliarder kroner å etablere et beredskapssenter på Taraldrud, samme pris som alternativet på Grønmo. Tomtekostnader kommer i tillegg.

For Alnabru ble kostnadene anslått å bli 840 millioner kroner høyere. Forprosjektering av Grønmo og Taraldrud startet i juni i år, opplyste Anundsen til NTB i sommer.

Det nasjonale beredskapssenteret er blant annet ment å huse helikoptertjenesten, beredskapstroppen, bombegruppen og hundetjenesten i politiet.

Hold deg oppdatert uansett hvor du er!

Last ned appen ringblad.no, og få varsel på mobilen om de viktigste hendelsene og nyhetene.

For Iphone

For Android

Artikkeltags