Redningsbøyene kan redde liv. Men de forsvinner stadig

Viktige bøyer: Brannmester Jørn Nicolaysen ved Ringerike brann- og redningstjeneste.

Viktige bøyer: Brannmester Jørn Nicolaysen ved Ringerike brann- og redningstjeneste. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Det er viktig at redningsbøyen henger på plass om noen trenger hjelp i vannet.

DEL

Ringerike brann- og redningstjeneste er fadder for to av bøyene i byen, den ene er på Glatved brygge og den andre på Benterud.

– Vi sjekker én gang i uken at bøyene henger hvor de skal, og at de ser ut til å være i orden, sier brannmester Jørn Nicolaysen i Ringerike brann- og redningstjeneste.

Nicolaysen forteller at brannvesenet ble kontaktet av en person som hadde funnet en redningsbøye, men han visste ikke hvor den skulle leveres.

Leveres til brannvesenet

– Alle slike redningsbøyer som blir funnet kan leveres til oss i brannvesenet. Hvis man ikke kommer seg til stedet bøyen ligger, kan vi kontaktes slik at vi kan hente den, sier Nicolaysen.

Legg tilbake: Hvis man må bruke bøyen, legg den tilbake på plass.

Legg tilbake: Hvis man må bruke bøyen, legg den tilbake på plass. Foto:

Han synes det er synd at noen av redningsbøyene ikke får henge i fred, og understreker hvor viktig det er at bøyene er på plass om noen skulle falle i elven og trenger hjelp.

Kast riktig

Hvis noen må kaste ut en redningsbøye i elven er det viktig å prøve å kaste den litt foran personen i strømretningen.

– I en elv er det lettere for en person å svømme litt med strømmen for å nå bøyen, enn å måtte svømme mot strømmen, sier Nicolaysen før han viser hvordan det skal gjøres mens de trener på vannredning ved Glatved brygge.

    Artikkeltags