Mann omkom i frontkollisjon på riksvei 4

KØ: Det er lange køer i forbindelse med ulykken.

KØ: Det er lange køer i forbindelse med ulykken. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Riksvei 4 var ved 10.30-tiden tirsdag fortsatt stengt etter en dødsulykke nord for Gjøvik.

DEL

– En person ble bekreftet død på stedet. En person er kjørt til sykehus for sjekk, men er ikke alvorlig skadet, opplyser oppdragsleder Øyvind Bakken til OA.

Ulykken skjedde rett ved rasteplassen mellom Bråstad og Dalsjordet. Politiet fikk melding om ulykken klokka 06.40 og alle nødetatene rykket ut.

Det skal ikke ha vært glatt veibane på stedet.

– Det ser ut til å være tre kjøretøy involvert i ulykken. Hendelsesforløpet, slik vi foreløpig ser det, er at én bil er blitt påkjørt bakfra og dyttet over i motgående kjørefelt der den har kollidert med møtende bil. Mannen som omkom satt i bilen som ble dyttet over i motgående kjørefelt. Han var alene i bilen, opplyser operasjonsleder Marianne Brun ved Innlandet politidistrikt til OA.

Ved 08.30-tiden ble det meldt om store trafikkproblemer på stedet. Det skal også være trafikkproblemer på omkjøringsveien.

Flere vitner

Innsatsleder Mathias Engebakken i politiet opplyser at politiets etterforskere og ulykkesgruppa til Statens vegvesen er på stedet i 10–tida for å finne ut årsaken til ulykken.

– Hadde ulykken noe med rasteplassen å gjøre?

– Det er for tidlig å si noe om.

– Var det vitner til kollisjonen?

– Ja. Vi jobber med å avhøre vitner. Vi er også i gang med å avhøre sjåføren som ble kjørt til sykehus, sier Engebakken.

Smalt på sideveiene

Vegvesenet satte opp skilting om omkjøring like etter klokka 7.30 og riksvei 4 er stengt fra avkjøringen til Trondheimsvegen.

Omkjøringsvegen via Kollshaugen er tildels smal og svingete, og det meldes om vanskelige kjøreforhold på strekningen. Engebakken sier lokalveien ikke er egnet til å ta unna morgenrushet som vanligvis går på riksvei 4.

SNU: Politiet ber bilister om å snu siden vegen blir stengt i flere timer.

SNU: Politiet ber bilister om å snu siden vegen blir stengt i flere timer. Foto:

Da man innså at veien kom til å bli stengt en lengre periode, kjørte en politibil nordover og ba folk snu og svinge av ved Redalen for å følge lokalveien om Kollsvegen til Gjøvik. Busser og tungtransport klarer ikke å snu og blir stående enn så lenge.

Vegtrafikksentralen sendte også ut melding til trafikanter om å bruke E6 i Hedmark som omkjøringsvei hvis mulighet.

STENGT: Statens vegvesen og politiet står ved Bråstad for å dirigere nordgående trafikk om Kollstoppen..

STENGT: Statens vegvesen og politiet står ved Bråstad for å dirigere nordgående trafikk om Kollstoppen.. Foto:

BRÅSTAD: Nord for Gjøvik står trafikken.

BRÅSTAD: Nord for Gjøvik står trafikken. Foto:

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken