Gå til sidens hovedinnhold

Lesernes minner fra Ciro: Salmiakk på bordene, sjekking - og noen som spiste stearinlys

Artikkelen er over 3 år gammel

Det er tydeligvis mange som har gode minner fra festlokalet Ciro, som nå legges ned.

Man må kunne si at en æra er over, nå som Ingeborg Haakenstad (69) har bestemt seg for å legge ned Ciro. Nå kan det bli nye leiligheter i Storgata 8 i Hønefoss i stedet.

Helt siden midten av 20-tallet har det vært festligheter her, både i det som en gang var Tyrolerkroa og restaurant Ciro.

Det har vært flere eiere opp gjennom årene. De siste årene har det hele vært slått sammen til selskapslokalet Ciro, og Ingeborg Haakenstad har drevet det. Men nå er det altså slutt.

Det synes flere av våre lesere er trist, og noen har delt sine minner på Ringerikes Blads Facebook-side.

Les også

Ingeborg (69) legger ned Ciro. Nå kan lokalene bli til leiligheter

 

– Åt opp stearinlysa

Trine Beate Berg forteller at det i sin tid ble tatt kreative grep dersom noen gjester var litt for trege til å gå hjem etter stengetid: Da ble det salmiakk på bordene.

– Jeg husker ei dame som åt opp stearinlysa, skriver Ole Eriksen.

Flere lesere kaster seg på minner om fest og moro, Ciro blir kalt for byens beste restaurant og flere gir uttrykk for at det er trist at det er over. Men det var jo ikke alle som var blant de innvidde:

– Husker at jeg ikke var gammel nok til og komme inn så vi satt på Esso og ventet på stengetiden for og se om det ble slåsskamp utenfor. Hadde en god del timer på Esso for og si det sånn, skriver Solveig Haugelid.

– Skjønneste konestump i verden

Aase Rebelle Braathen oppsummerer kanskje det de aller fleste forbinder med stedet: – Åh, Ciro var stedet. Fest, moro, og litt kjærleik. Those were the days!

– Masse gøy da Tyrolerkroa var... Intimt og koselig...mange som fant hverandre der. En tid jeg minnes med glede, skriver Anne-Lise Ruud-Andersen.

Knut Rosseland var en av dem som fant noen der. Og han deler kanskje helgens søteste, lille historie.

– Der traff jeg min kone nyttårsaften 1968/69. Skjønneste konestump i verden.

 

Les også

Vestlendingen Reidar traff kona på Ciro: – På Ringerike finnes alt, bortsett fra saltvann

 

Kommentarer til denne saken