Jan Otto Myrseth er fortsatt aktuell som biskop etter avstemmingsrundene

Domprost Jan Otto Myrseth er blant de tre mennene som er aktuelle som biskop. Bildet ble tatt da Myrseth var tilstede under vigslingen av Hønefoss kirke.

Domprost Jan Otto Myrseth er blant de tre mennene som er aktuelle som biskop. Bildet ble tatt da Myrseth var tilstede under vigslingen av Hønefoss kirke. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Tre menn står igjen på pallen etter avstemmingsrundene foran tilsetting av ny biskop i Tunsberg bispedømme etter Per Arne Dahl.

DEL

Valget står nå mellom de tre som fikk størst oppslutning i vårens avstemningsrunde. De tre er Kjetil Haga (51), domprost i Tønsberg, Jan Otto Myrseth (61), domprost i Bergen, og Øystein Magelssen (52), generalsekretær, Norges KFUK-KFUM.

Myrseth er domprost i Bergen, men har også vært prost i Ringerike og arbeidet som lærer ved Menighetsfakultetet og ved Bibelskolen i Oslo.

Kjetil Haga fikk den høyeste oppslutningen i avstemningsrunden, opplyser Den norske kirke.

Nå skal alle biskopene og Tunsberg bispedømmeråd gi sine anbefalinger til Kirkerådet. Ansettelsen skjer på Kirkerådets møte i Tønsberg i helgen 6.–8. juni.

Stillingen som biskop i Tunsberg blir ledig når biskop Per Arne Dahl går av til sommeren. Dahl har vært biskop i Tunsberg bispedømme siden 2014.

Bispedømmet dekker Vestfold og Buskerud fylker.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken