Erna Solberg presenterer den utvidede regjeringen tirsdag

NYE MEDLEMMER: Erna Solberg presenterer den utvidede regjeringen på Slottsplassen tirsdag. Arkivfoto: Anne Berit Reinsborg, Hadeland

NYE MEDLEMMER: Erna Solberg presenterer den utvidede regjeringen på Slottsplassen tirsdag. Arkivfoto: Anne Berit Reinsborg, Hadeland Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Etter ekstraordinært statsråd på Slottet klokken 11 tirsdag presenterer statsminister Erna Solberg (H) hele den utvidede regjeringen.

DEL

Etter det NTB og flere medier erfarer, beholder Fremskrittspartiet sju statsråder i regjeringen også etter at det kommer inn tre nye fra KrF. Venstre beholder sine tre. Det blir trolig en egen beredskapsminister, og i tillegg ser det ut til at det blir opprettet en egen digitaliseringsminister.

Høyres Nikolai Astrup blir digitaliseringsminister i den utvidede regjeringen, etter det TV 2 erfarer. Det er to nye statsrådsposter i flertallsregjeringen.

Med de nye statsrådspostene beredskapsminister og digitaliseringsminister blir det 22 statsråder i regjeringen, noe som er ny rekord, melder TV 2.

Frps Tor Mikkel Wara fortsetter som justisminister, men uten ansvar for beredskapsfeltet. Det er ventet at Ingvil Tybring-Gjedde (Frp) blir ny beredskapsminister.

Den nye statsrådsposten som digitaliseringsminister, legges etter det NTB og flere andre medier erfarer inn under Kommunal- og moderniseringsdepartementet.

Alle regjeringens medlemmer kommer ut på Slottsplassen klokken 11.15 tirsdag for fotografering, opplyser Statsministerens kontor. Deretter blir det pressekonferanse i regjeringens representasjonsanlegg i Parkveien 45 klokken 11.55.

Etter statsrådet blir det klart når og hvor nøkkelskiftene i de ulike departementene vil finne sted. I tillegg til statsrådsendringer blir det også klart hvilke endringer som gjøres blant statssekretærene og de politiske rådgiverne.

Artikkeltags