DIREKTE: Går Jevnaker til Viken eller Innlandet? Følg debatten her!

Artikkelen er over 2 år gammel

Hvilken vei skal Jevnaker se på det nye norgeskartet? Det er det store spørsmålet politikerne i Jevnaker skal finne svaret på i kveld.

DEL

NB! Vi beklager problemer med videovisningen på stående mobil. Bruk mobilen horisontalt for å se.

I dag ligger Jevnaker på «vippen» mellom Oppland og Buskerud.

– Det er nå døra for et fylkesbytte står åpen. Vi vet ikke når det blir mulig neste gang. Dette er et gyllent øyeblikk for å komme inn i et fylke som gir bedre tjenester for innbyggerne våre, sa rådmann May-Britt Nordli i begynnelsen av januar.

Da la hun og ordfører Lars Magnussen (Ap) fram en utredning om fylkestilhørighet. Der var svaret Viken i alle spørsmål som er viktige for å kunne yte best mulig tjenester til innbyggerne.

LES MER: Jevnakerledelsen med et rungende ja til fylkesbytte

I forrige uke var det folkemøte om spørsmålet i Jevnaker, og rundt 50 personer møtte. Flere av dem var kommunestyrepolitikere. På folkemøtet var det aldri særlig høy temperatur, i motsetning til under kommunereform-møtene i 2016.

Du kan følge møtet direkte i sendingen fra Jevnaker kommune i toppen av saken. Vi kommer også til å videreformidle debatten direkte i form av tekst.

Telefon 4744 0000 Epost tips@ringblad.no Tipsskjema SMS/MMS RBTIPSET til 2005 (1,-)

Lunner tar debatten samtidig

Selve utredningen til Jevnaker er laget sammen med Lunner kommune. Også der konkluderte rådmannen med at fylkesbytte vil være det beste. Denne avgjørelsen har politikerne i formannskapet senere støttet.

Også i Lunner skal kommunestyret diskutere saken i kveld.

Gran på vei til å snu?

Den tredje hadelandskommunen, Gran, har flere ganger sagt nei til å delta i utredningen. Denne uken fridde imidlertid flere posisjons-politikere til Jevnaker og Lunner, med en uttalelse om at de ønsker et samlet Hadeland.

Lunner-ordfører Harald Tyrdal og Jevnaker-ordfører Lars Magnussen (begge Ap) snakker om fylkestilhørighet i dagens Kommunal Rapport. (Faksimile)

Lunner-ordfører Harald Tyrdal og Jevnaker-ordfører Lars Magnussen (begge Ap) snakker om fylkestilhørighet i dagens Kommunal Rapport. (Faksimile)

Artikkeltags