Reagerer kraftig på HiBu-forslag

MISFORNØYD: Solfrid Grøndahl er meget skuffet over at HiBu vil stoppe inntaket til 40 studieplasser i allmennlærerutdanning og praktisk pedagogisk utdanning i Hønefoss til høsten.

MISFORNØYD: Solfrid Grøndahl er meget skuffet over at HiBu vil stoppe inntaket til 40 studieplasser i allmennlærerutdanning og praktisk pedagogisk utdanning i Hønefoss til høsten. Foto:

Artikkelen er over 8 år gammel

- Dette minner om et spill for galleriet, mener rektor Solfrid Grøndahl ved Røyse skole.

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

Solfrid Grøndahl er med i utvalget Campus Ringerike, som HiBu opprettet tidligere i år. Dette utvalget består av både studenter, ansatte og eksterne medlemmer som sammen skal jobbe for å styrke høyskolen i Hønefoss. Men rektoren ved Røyse skole er ikke lenger så sikker på om dette er den egentlige intensjonen.

- Dette minner om rent spill for galleriet, mener Grøndahl.

Hun er meget skuffet over at HiBu vil stoppe inntaket til 40 studieplasser i allmennlærerutdanning og praktisk pedagogisk utdanning til høsten.

- Først setter de ned et utvalg for å se på mulighetene med høyskolen. Og før vi omtrent har startet arbeidet, sier de at det ikke skal være opptak på lærerutdanningen i år. Jeg synes dette er merkelig, og sitter igjen med en ekkel følelse av at utvalget er satt ned på falsk grunnlag, sier Grøndahl.

LES OGSÅ: - Dette er starten på slutten

Tvilende

Årsaken til inntaksstoppen er at høyskolen må spare penger. Men dette er noe Grøndahl mener man burde ha sett mye tidligere.

- Senest i november vedtok styret å ta inn studenter til lærerutdanningen i 2009. Hvis de ikke i slutten av 2008 har oversikt over budsjettet for i år, stiller jeg meg sterkt tvilende til kompetansen, sier rektoren, som også synes tidspunktet er svært upassende.

- Nå har vi akkurat fått den nye stortingsmeldingen om satsing på lærerutdanning. En høyskolerektor som møter satsingen på lærerutdanning ved å stenge studieplasser, bør kanskje vurdere om hun er rett kvinne på rett plass, mener Grøndahl.

LES OGSÅ: Frykter død studentby

Hun tror dette er et bevisst trekk for å fjerne lærerutdanningen på Hønefoss og flytte den til Drammen.

- Det har riktignok vært få søkere til studiet, men det gjelder jo for lærerutdanninger over hele landet. Studiet på Hønefoss har heller ikke vært markedsført godt nok, mener Grøndahl, som tror HiBu vil tape studenter på dette fordi folk i ringeriksregionen ofte velger Oslo framfor Drammen.

Sammen med flere andre skoleledere i Ringerike og Hole har hun sendt et bekymringsbrev til høyskolestyret. De har også skrevet et leserinnlegg i Ringerikes Blad i dag. Rektorene frykter at det blir enda vanskeligere å rekruttere lærere hvis lærerutdanningen forsvinner fra Hønefoss.

- Jeg har nylig lyst ut tre stillinger og har aldri før hatt så få søkere. Vi vil savne å ha praksisstudenter og nærhet til kompetansen på høyskolen. Vi kommer til å miste mye, sier Røyse-rektoren.

Artikkeltags