Men stemmer det med virkeligheten? Det vil vi at DU skal hjelpe oss med å dokumentere.

Onsdag 26. april blir det temmelig stille for den som bare sitter med FM-radio; der er det bare lokalradio som blir å få inn framover.

Ifølge kartet er det altså stort sett bra, men det står blant annet at det på Nes i Ådal er så som så med dekningsforholdene. Men da vi testet tilstanden i desember, kunne Anders H. Holte slå fast: – Bedre signaler med DAB enn med FM.

Sjekk hvordan DAB-verden skal være i kartet under. Stemmer det ikke med virkeligheten? Gi oss en tilbakemelding i kartet!

Når du klikker på kartet åpner det seg i fullskjerm. Du må klikke og holde for å se status på dekningen. Når du er ferdig med å utforske, kan du klikke på Avslutt utforskning for å komme tilbake til denne artikkelen.

LES OGSÅ:

Stille i radioen?

Får du ikke inn DAB til tross for at kartet forteller deg at du skal ha dekning? Her er de mest utbredte årsakene til manglende mottak av DAB-signaler og hva du kan gjøre med det:

Sjekk antennen!

Spesielt viktig i bil. Antenner skal monteres loddrett og jordes dersom det kreves. Trådantenner gir dårligere mottak, spesielt om de ikke festes i et vindu.

Gjør kanalsøk

Mange får inn DAB-sendere fra flere regioner. Dette gjelder spesielt dersom du bor nær en regionsgrense. Pass på å koble deg til din region for best dekning. Områder i Hedmark/Oppland vil for eksempel kunne ta inn svake signaler fra NRKs nett i Telemark/Vestfold/Buskerud eller Akershus/Oslo/Østfold og vice versa.

Skru på kanalfølging

Uten denne funksjonen mister du kanaler når du kjører mellom regioner. Stasjoner kan ha ulikfrekvens i ulike regioner, akkurat som på FM. Ofte betegnet som «kanalforfølgelse», «Service following», «Alternativ frekvens" eller "DAB to DAB"

DAB i tunneler

Dekningen i tunneler er ikke ferdig utbygd i regioner hvor FM-nettet ikke er slukket. Tunneler som har hatt FM skal også få DAB. Se når tuneller der du ferdes får DAB på radio.no/dekning

Velg godt utstyr

Kjøper du dårligere utstyr enn du hadde med FM vil kvaliteten nødvendigvis bli dårligere med DAB.

Ulik dekning

De kommersielle kanalene (P4, Radio Norge, osv) har ikke like god dekning som NRK. Kanalene er selv ansvarlige for å bygge ut dekningen.

Meld feil og få hjelp med mottaket

Digitalradio Norge hjelper radiolytterne med overgangen til digital radio. Meld fra på radio.no om du om du har dekningsproblemer. I de fleste tilfeller får man råd og hjelp som gir DAB-mottak.

Kilde: radio.no