Gå til sidens hovedinnhold

9.647 søkere til 9.538 skoleplasser på videregående i Buskerud

Artikkelen er over 3 år gammel

8.719 av søkerne har lovbestemt rett til opplæring.

Det er Buskerud fylkeskommune som mandag offentliggjør søkertallene til de offentlige videregående skolene i fylket. Søknadsfristen var 1. mars.

Hovedinntaket gjennomføres i begynnelsen av juli, og i august er det suppleringsinntak.

756 søkere har søkt friskoler via Vigo.no. Det er 1.225 primærsøkere til opplæring i bedrift i Buskerud.

Søkertallene er ikke endelige, de vil endre seg utover våren. Noen søknader er ikke registrert, vi vil motta nye søknader og noen vil endre søknadene sine, presiserer fylkeskommunen på sine nettsider.

Det er mange flere søkere enn det er planlagt klasser for til Vg1 helse- og oppvekstfag og Vg1 elektrofag. Det er færre søkere enn det er planlagt klasser for til bygg- og anleggsteknikk, restaurant og matfag, service og samferdsel og teknikk og industriell produksjon. Til Vg2 er det oversøking til ambulansefag, ifølge fylkeskommunen. Endelig skoletilbud for neste skoleår vedtas av hovedutvalget for utdanning i april.

Det er 1.225 primærsøkere til opplæring i bedrift. 1.136 har søkt formidling til læreplass hvor målet er fag- /svenneprøve.

De mest søkte lærefagene er ifølge fylkeskommunen helsearbeiderfaget (145), elektrikerfaget (123) og barne- og ungdomsarbeiderfaget (72).

Det er størst økning i antallet søkere innen elektrikerfaget og hestefaget, og størst nedgang i antall søkere innen tømrerfaget og kokkefaget.

120 søkere som har gjort avtale med bedrift om læreplass. Dette er 16 flere enn i 2017. 

Videre opplyser Buskerud fylkeskommune at oversikt over søkere vil bli sendt alle godkjente opplæringskontor og lærebedrifter 15. mars. Tilbud om læreplass er en avtale mellom lærling og bedrift, og formidling av læreplasser vil foregå utover våren og fram til slutten av september.

89 personer har søkt formidling til opplæringskontrakt som lærekandidat, hvor målet er å ta en kompetanseprøve i deler av et lærefag. Dette er 15 flere enn i 2017.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.