– Viktig å ha linjer som motiverer til skolegang

Sterke meninger både på scenen og blant de frammøtte.

Sterke meninger både på scenen og blant de frammøtte. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Idrett-, medie- og musikklinja står fortsatt i fare for å bli lagt ned. Men det ser lysere ut nå.

DEL

Puls Buskerud fylkeskommune er nødt til å kutte 100 millioner kroner i videregående opplæring. På grunn av dette kan vi miste deler av skoletilbudet i distriktet.

Frida Stenersen (15) og Sofie Bogen (15) er to av mange ungdommer som skal søke videregående skole til våren, og kan risikere å ikke kunne gå linjen de ønsker om disse blir fjernet.

LES OGSÅ: – Vi vil finne penger til musikklinja

Lite gjennomtenkt valg

– Jeg vil gå idrettslinja. Hvis linjen blir langt ned er jeg nødt til å velge et mindre interessant studie for meg, eventuelt flytte til Drammen, forteller Frida.

– Jeg syntes dette er et veldig dårlig og lite gjennomtenkt forslag. Det er mange som meg som gjerne vil bli noe innenfor mediefaget, sier Sofie.

– Jeg synes det er viktig at vi elever får studiekompetanse samtidig som vi kan drive med det vi elsker. At jeg i tillegg får spille håndball på skolen, istedenfor å bare sitte stille på skolebenken hele dagen, gjør at jeg vil glede meg til å dra på skolen, legger Frida til.

Sofie forteller at hun tror nedleggelse vil føre til at flere dropper ut fordi de ikke får gjøre det de har mest lyst til.

Vil løfte regionen

Morten Hansen og Janne Egeberg Andersen, rådgivere ved Ringerike videregående skole håper at ingen av linjene blir fjernet, og forteller at det blir gjort mye for å bevare dem.

– Det er jo ikke bestemt enda, så per i dag er det ingen som vet helt sikkert hva som skjer, forteller Janne.

– Det som skjer på Ringerike nå, er at vi har masse aksjoner, vi snakker med mennesker i høye stillinger, vi snakker med politikere, og vi har skrevet leserinnlegg. Vi ønsker ikke at denne regionen skal svekkes, vi ønsker at den skal løftes, legger Morten til.

Avgjørelsen faller 15. desember.

LES OGSÅ: Stine Dammen: Nei til nedlegging av medier og kommunikasjon på Hønefoss vgs

Må stå på

Ole Gunnar Hoem (18) fra idrettslinja og Liv Johanne Lindsjørn (17) fra musikklinja ved Ringerike videregående skole holdt begge appell under markeringen i Hønefoss sentrum 9. november.

– Unge utøvere trenger lokale skoletilbud for å kunne utøve sin idrett i gode rammer, vektlegger Ole Gunnar.

Han vektlegger også at aktivitet er viktig for fysisk og psykisk helse for innbyggerne.

Liv Johanne forteller at det er viktig med linjer som motiverer elever til å gå på skolen Forslaget er å legge ned musikklinja, slik at elever heller må gå på Lier, noe Liv Johanne mener er ugunstig siden det vil bli mye vanskeligere å komme inn på den skolen. Dessuten har de ulik fokus når det kommer på musikksjangre.

Hun legger også vekt på at mange av landets beste musikere har gått på musikklinja på Ringerike, og at det sier noe om standarden på linja.

Hun påpeker at det fram til avgjørelsen tas i desember fortsatt er viktig å stå på for å bevare linjene ved de lokale skolene.

LES OGSÅ: Vi må slåss for regionen vår (Kommentar)

LES FLERE SAKER OM SKOLEPOLITIKK:

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken