– 100 har allerede takket ja til skoleplass neste år, sier rektor Morten Eikenes.

– Det er på høyde med fjoråret, som var tidenes beste her på skolen. Snittet de foregående 10 årene var 70 elever, og utviklingen her er den samme som for andre folkehøyskoler i landet. Totalt har folkehøyskolene i Norge 7.500 søkere, som er det høyeste tallet noensinne.

Fornøyde elever

Informasjonsrådgiver Marit Asheim i Informasjonskontoret for folkehøgskolene viser til undersøkelser som kårer folkehøyskoleelever til de mest fornøyde i Norge.

– Fornøyde elever er våre aller beste rekrutteringskanaler, sier hun.

I dag går 20 prosent flere elever på de norske folkehøyskolene enn det gjorde for 10 år siden. Og folkehøyskoleelevene er prosentvis flere per årskull enn det Forsvaret har inne til førstegangstjeneste.

Asheim tror mye av forklaringen er at stadig flere elever er slitne etter karakterpress på videregående og ønsker seg et annerledes år før videre studier.

– Uten både karakterer og eksamener evner folkehøyskolene å gi elevene lyst og motivasjonen til å lære videre, sier hun.

Mange linjevalg

På Ringerike folkehøgskole fristes det med både standup- og revylinje, danselinje og musikal, multisport og global solidaritet i tillegg til at linjetilbudene Visual Arts og Design og fashion populært.

Nå venter skolen spent på å fylle alle plassene foran skoleåret 2017/18.

– Vi har ikke plass til mer enn 15 elever til før skolen er helt full, sier Morten Eikenes.

– Vi fortsetter nemlig også det svært vellykkede samarbeidet med Ringerike kommune om å ta imot enslige mindreårige flyktninger også neste år.