Flere tusen demonstrerte mot pelsfarmer

Mange møtte opp for å vise sitt engasjement mot pelsdyrnæringen.

Mange møtte opp for å vise sitt engasjement mot pelsdyrnæringen. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Pulsredaksjonen gikk i fakkeltog mot pels og fikk på nært hold oppleve det brennende engasjementet for dyrs rettigheter.

DEL

Lørdag den 12. november ble det arrangert fakkeltog mot pels i 26 norske byer. Arrangøren var pelsmotstandsorganisasjonen NOAH. Puls var i Oslo, sammen med rundt 4.800 andre mennesker.

Stort engasjement

Fakkeltoget gikk fra Youngstorget til Stortinget, der det ble holdt appeller av blant andre Espen Lind, Hanne Sørvaag og Sophie Elise Isachsen.

Jurist, forfatter og tidligere politiinspektør, Hanne Kristin Rohde, ba de som kjempet for pels om å tenke på hva de hadde syntes hvis det var katten eller hunden deres som ble avlet opp og torturert. Sophie Elise tok til tårene da hun sto på scenen og talte dyrenes sak.

Representanter fra flere politiske partier og ungdomspartier var til stede under demonstrasjonen. Her mente de fleste appellantene at de nye tiltakene til regjeringen er nytteløse.

LES OGSÅ: – Pels er prestisje

Mange mot pelsbruk

Fakler lyste opp Karl Johan lørdag kveld og kravene fra stortingsplassen og fra mange andre steder i Norge var klare:

«Legg ned pelsfarmene!»

Det er tydelig at pelsmotstanden er stor i landet. Ifølge NOAH sin facebookside møtte hele 8.250 mennesker opp til sammen, og live- sendingen fra arrangementet hadde 58.000 visninger.

Pelsfakta

Pelsdyrnæringen i Norge består i dag av nær 300 pelsdyrgårder i Norge.

Unge bønder ser at pelsdyroppdrett er en lønnsom næring som kan sikre økonomien på bruket, ofte i kombinasjon med annen landbruksproduksjon.

Dyrevelferd er sentralt i alle ledd av produksjonen. En pelsdyrgård skal være en veldrevet gård der forskrifter og bransjekrav etterleves.

Det skal gjennom ulike tiltak som, avl, oppstallingsmiljø og god røkt og stell, sørges for at dyrenes velferd blir hevet ytterligere.

Kilde: www.norpels.no

LES OGSÅ: Et spørsmål om «dyrevelferd»

Artikkeltags