– Linjen gir et godt innblikk i medieyrkene

Linnia Lamode forteller i denne saken hvorfor hun mener medielinjen ved Hønefoss videregående skole bør bestå.

Linnia Lamode forteller i denne saken hvorfor hun mener medielinjen ved Hønefoss videregående skole bør bestå. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Forslaget om nedleggelse av medielinja på Hønefoss vekker reaksjoner blant unge. To lokale, unge fotografer mener forslaget er skuffende.

DEL

Hobbyfotograf Ingrid Skogeng Hansen (19) og den «opp- og kommende» fotografen Linnia Lamode (16), mener det er svært synd dersom medielinjen legges ned.

Inspirasjon

Hansen forteller at hun ble inspirert til å begynne med fotografi på grunn av bloggere og tanken på å ha en egen blogg. Å kunne få idéer til nye bilder, samtidig som man kunne dele bildene og få tilbakemeldinger, motiverte henne veldig til å fortsette med fotografi.

Hansen gikk etter hvert over til å bruke kameraet til moren sin, før hun fikk kjøpt sitt eget speilreflekskamera i en alder av 15 år. Det var når hun fikk eget kamera at hun utviklet seg for å fotografere aktivt.

Lamode har alltid hatt en stor interesse for film, foto og musikk, og siden søsteren trengte en fotograf til bloggen sin har interessen bare økt siden den gang. Hun har drevet med fotografi siden hun var 13 år gammel.

Ingrid Skogeng Hansen er hobbyfotograf.

Ingrid Skogeng Hansen er hobbyfotograf. Foto:

– Fotografi er noe jeg har drevet med av og på som en hobby, men jeg har jobbet med mer seriøst foto i flere måneder nå.

– Det å finne noe som inspirerer en syns jeg er viktig, da å lese blogger, følge fotobrukere på sosiale medier eller snakke med andre fotografer er en fin måte å få både inspirasjon og motivasjon. Man må tørre å være kreativ, og ikke være redd for å prøve og feile for å finne den stilen man liker, forteller Hansen.

– Del bildene dine, få tilbakemeldinger og skap ditt eget uttrykk. Det er mange som ønsker å bli fotograf, men markedet er ikke veldig stort. For å få kunder er man nødt til å skille seg ut, slik at man blir «oppdaget» av kundene, sier Hansen.

– Det vanskeligste for meg var å få folk til å oppdage meg, og få dem til å vite at jeg tok på meg fotooppdrag, forteller Lamode.

LES OGSÅ: Stine Dammen: Nei til nedlegging av medier og kommunikasjon på Hønefoss vgs

Nedleggelsen
Linnia Lamode driver nå profesjonelt med fotografering.

Linnia Lamode driver nå profesjonelt med fotografering. Foto:

– Personlig føler jeg at det er skuffende at slike forslag i det hele tatt kommer opp, for vi lever i en medieverden hvor flere jobber innenfor medier blir mer populære. Det er viktig at unge som meg får utviklet seg innenfor det de vil jobbe som, og jeg håper at kommunen og politikerne vil forstå at mennesker ikke er like, forteller Lamode.

– Det finnes noen fantastiske ungdommer med store ambisjoner innenfor mer kunstneriske og yrkesfaglige linjer som også trenger en sjanse på skolebenken, forteller Hansen.

Hun mener det er synd at de som ønsker å få være kreative ikke skal få den samme muligheten som de har som har gått på medielinjen tidligere har fått. Linjen har vært en god mulighet for å kunne få et innblikk og bli forberedt til medierelaterte yrker, og en vil ikke få samme tilbudet ved å gå studiespesialiserende.

– Man får ikke samme mulighet til å skape seg en portefølje som kan være nødvendig for å komme inn på noen skoler.

LES OGSÅ: – Viktig å ha linjer som motiverer til skolegang

Vakre bilder blir ikke til av seg selv.

Vakre bilder blir ikke til av seg selv. Foto:

LES OGSÅ: Kreative og morsomme skolehverdager på KDA

Artikkeltags