Kristine Banggren vant stipend for kronikk

Kristine Banggren.

Kristine Banggren.

Artikkelen er over 4 år gammel

Kristine Banggren fra Hole er godt kjent som en sterk meningsytrer for Ringerikes Blads lesere. Torsdag kveld fikk hun tildelt Petter Dass-stipendet på 10.000 kroner.

DEL

– Jeg er så vanvittig takknemlig og ydmyk, skriver Banggren selv i sosiale medier.

Stipendet deles ut av Vårt Land, og ble delt ut under den årlige Petter Dass-festen. Avisen utlyste i november en kronikkkonkurranse. Dit sendte Banggren kronikken «Mot versus komfort».

– Det er et underskudd av kvinner og unge i den offentlige debatten. Derfor er det viktig for oss å løfte fram unge kvinner, sa debattredaktør i Vårt Land, Johannes Morken, da han delte ut stipendet, ifølge egen avis.

Petter Dass-festen ble arrangert i Oslo domkirke, og Banggren var til stede for å ta imot prisen.

– Tusen takk, dette setter jeg pris på. Det er ikke lett å være ung jente og fremme kristne verdier på nettet i dag. Nylig har både Erna Solberg og Haddy N'jie fortalt om grov hets. Jeg håper å være med på å skape en generasjon som kan tilføre en god kultur på nettet, sa Banggren skriver Vårt Land.

LES OGSÅ: Utfordrer til kjempedugnad mot trakassering

I utlysingsteksten het det at stipendet skulle gå til en ung stemme som har utmerket seg i Vårt Lands debattfora om verdispørsmål og religionens plass i samfunnet, og som fortjener støtte til å utvikle seg som debattant.

Banggren kom først inn i Ringeriks Blads spalter som skribent i ungdomsredaksjonen Puls, og er i dag fast skribent. Hun ble for alvor kjent med Puls-kommentaren «Bare elektriker» høsten 2014. Siden har denne blitt løftet fram i mange diskusjoner rundt yrkesfagenes status.

Banggren studerer i dag jus i Bergen.

LES MER AV KRISTINE BANGGREN:

Artikkeltags