Gå til sidens hovedinnhold

Amalie Uchenna Odu er valgt inn i sentralstyret. Nå tar hun et friår for å satse på skolepolitikk

Artikkelen er over 3 år gammel

Hønefossjenta Amalie Uchenna Odu har nå tatt enda et skritt videre i sin politiske karriere. I mars ble hun valgt inn i sentralstyret til Elevorganisasjonen.

18 år gamle Amalie Uchenna Odu, er et kjent navn innen ungdomspolitikk i vår region.

– Jeg ble valgt inn på Elevorganisasjonens (EO) landsmøte, Elevtinget, forteller Amalie.

Elevorganisasjonen er en partipolitisk uavhengig interesseorganisasjon for elever og lærlinger under videregående opplæring og i ungdomsskolen, som jobber med å hjelpe og veilede elevråd rundt omkring på skolene, og drive politisk påvirkning til politikere.

Skolepolitikk

Organisasjonen tar kun standpunkt i skolepolitiske saker. Amalie har lenge hatt tilknytning til EO. Hun har vært tillitsvalgt siden april 2016, og siden den gang har hun hatt vervene fylkesstyremedlem, organisatorisk nestleder og fylkesleder. Nå har hun nådd den høyeste og mest ansvarsbelagte organet i organisasjonen.

– Dette har vært en lang politisk reise. Sommeren til videregående snakket jeg med en venn av meg, som da hadde blitt valgt inn som fylkesleder i EO. Det virket ganske spennende at han hadde «ansvar» for skolering av alle elevrådene på de videregående skolene i Buskerud. Da høsten kom, valgte jeg å sitte i elevrådet og delta på EO sine arrangementer, forteller Amalie.

Bredt mangfold

Dette ble en nyåpnet dør til et bredt politisk mangfold. 

– Det var utrolig gøy å diskutere skolepolitiske spørsmål med andre engasjerte ungdommer. Dette til tross for at skolehverdagen var ulik, og at mange hadde ulik politisk oppfatning, sier hun.

Et år uten skole

Amalie innrømmer også at dette har gjort at hun ser for seg en annen framtid etter videregående, enn det hun hadde sett for seg i utgangspunktet. Hun har lenge vært veldig tydelig på at hun skulle starte å studere rett etter endt skolegang, men har nå bestemt seg for å ta et friår.

– Det å få muligheten til å kunne skolere og engasjere andre til å være en representant for sine medelever er utrolig givende. Alle liker å oppnå en mestringsfølelse, og om jeg kan hjelpe minst en person med å oppnå den følelsen, da er det friåret verdt det, mener hun.

Ydmyk

Amalie er ydmyk når det kommer til valget, og det store ansvaret som følger med vervet. 

– Det er jo selvfølgelig en ære at Norge sitt nest største landsmøte har gitt meg tilliten til å være med på et lag som skal sørge for at alle elevråd og fylkestillitsvalgte har kunnskapen til å jobbe for et godt samhold, politiske gjennomslag og være bevisst på sine rettigheter, sier hun. 

Derfor kan hun nesten ikke vente med å komme i gang med arbeidet for en bedre hverdag for norsk skole og lærlingsungdom. Hun har store forventninger til hvordan det kommende året blir. 

– Jeg gleder meg naturligvis mye, og håper at dette sentralstyret kan ta EO til nye høyder. Forhåpentligvis får jeg reist på besøk til ulike elevråd, diskutere politikk med stortingspolitikere og andre viktige samarbeidspartnere.

LES OGSÅ: Denne uka er mange elever samlet til det årlige Elevtinget

Kommentarer til denne saken