5.500 dataungdommer på The Gathering

Datatreffet The Gathering er i full gang i Vikingskipet på Hamar. Først søndag 27. mars blir nettilgang og strøm skrudd av og deltakerne må pakke sammen. Arkivfoto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Datatreffet The Gathering er i full gang i Vikingskipet på Hamar. Først søndag 27. mars blir nettilgang og strøm skrudd av og deltakerne må pakke sammen. Arkivfoto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Vikingskipet i Hamar har åpnet dørene for årets største opplevelse for rundt 5.500 ungdommer i alle aldre, nemlig datatreffet The Gathering.

DEL

Køene var lange da dørene åpnet klokken 9 onsdag morgen. Flere av de ivrigste hadde ligget i kø utenfor hallen i mange timer.

Deltakerne må ha med seg sine egne datamaskiner, skjermer og ledninger. Hver deltaker har 80 ganger 60 centimeter å boltre seg på.

Lange bilkøer

Det var for øvrig ikke bare utenfor inngangsdørene køene var lange, også på veiene utenfor var det problemer. Ifølge Hamar Arbeiderblad meldte politiet i Hamar om store trafikale problemer nettopp rundt Vikingskipet på grunn av datatreffet. Det var lange og saktegående køer inn mot Vikingskipet fra alle retninger.

På programmet den første dagen står, foruten spillturneringene, foredrag om spill, spillkultur og nettvett for foreldre og en rekke foredrag og kurs for deltakene både innen redigering, datagrafikk og effektbruk, men også i hvordan lage sitt eget cosplay-kostyme.

Høydepunkt

Høydepunktet blir nok åpningskonserten klokken 21, der britiske AlunaGeorge samt norske Lemaitre og Broiler står på hovedscenen sammen med Juniorsymfonikerne.

Blandingen av klassisk musikk og elektropop skal visualiseres og gjenskapes digitalt direkte i spillet Minecraft.

Datatreffet ble første gang arrangert i 1992 og har siden 1996 hatt Vikingskipet som hjemmebane. The Gathering er Norges største og verdens nest største datatreff.

Artikkeltags