Prestmarken Bil skal vokse i nye lokaler på Helgelandsmoen

Per Halvor Prestmarken, Christian Østeheim og Espen Bakken samler krefter.

Per Halvor Prestmarken, Christian Østeheim og Espen Bakken samler krefter. Foto:

Fredag ble det klart at Christian Østheim i Østheim Invest AS har kjøpt 30 prosent av aksjene i Prestmarken Bil AS. Nå rigger lokale bilforhandlere for felles vekst i Hole.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

Prestmarken Bil AS ble etablert i 2004 på Vik Torg, og var fram til nylig eid av Prestmarken Holding AS (70 prosent) og E. Bakken Holding AS (30 prosent) med Per Halvor Prestmarken og Espen Bakken i førersetet.

I en pressemelding fredag opplyser trioen at Christian Østheim i Østheim Invest AS har kjøpt 30 prosent av aksjene i Prestmarken Bil, alle i Prestmarken Holding AS.

Prestmarken Bil AS har i dag tolv ansatte og solgte nærmere 450 biler i 2016, med en omsetning på 195 millioner kroner og et resultat på 4,9 millioner kroner før skatt.

Sammen ønsker Bakken, Prestmarken og Østeheim å bli en sterkere aktør i markedet, utvide antall ansatte til 20-25 personer, samtidig som de har planer om et nybygg på Helgelandsmoen.

Vil vokse sammen

I forbindelse med nysatsningen har trioen nemlig kjøpt en tomt på 4,8 mål på Helgelandsmoen med selskapet Prestmarken Eiendom AS. Der ønsker de å bygge en helt ny bilbutikk på 3.000 kvadratmeter med forbehold om godkjennelse fra kommunen.

Prestmarken Bil AS er på vei bort fra Vik Torg. Her er skissen som viser planene om et nybygg i Helgelandsmoen Næringspark.

Prestmarken Bil AS er på vei bort fra Vik Torg. Her er skissen som viser planene om et nybygg i Helgelandsmoen Næringspark.

Prestmarken, som i fjor vinter slet med å finne arealer til å utvide virksomheten,  mener området er interessant av flere grunner, blant annet ny E-16 og veitrasé.

– For oss er det viktig å utvikle oss lokalt, og skape flere arbeidsplasser i kommunen vi selv bor i. Samtidig skal vi lage et litt annerledes konsept med en dynamisk bedrift som tiltrekker seg både lokale kunder, men også kunder langveisfra, skriver trioen i pressemeldingen.

Prestmarken forteller at alle tre er svært fornøyde med samarbeidet:

– I vår bransje er det sjeldent at tre så erfarne og entusiastiske selgere slår seg sammen, og dette vil styrke driften vår ytterligere. Det er særlig morsomt å få Christian med på laget, da jeg kjenner ham godt fra før og han var min salgssjef fra 1996 til 2001.

LES OGSÅ: Prestmarken Bil kan være på vei ut av kommunen

Lidenskap for bil

Christian Østheim har vært medeier og jobbet 16 år i Toyota Hønefoss. Han har jobbet med bilsalg siden 1987, og er av DN kåret til en av Norges beste bilselgere.

Lokale bilforhandlere vil bygge nye lokaler på Helgelandsmoen.

Lokale bilforhandlere vil bygge nye lokaler på Helgelandsmoen. Foto:

– Jeg kommer til å være en aktiv salgssjef. Jeg er glad i å selge bil, og vil bruke mine dager med god kundekontakt og fine biler. Prestmarken Bil driver akkurat med den formen for handel som jeg liker. Dette er mennesker med lidenskap, sier Østheim, som har solgt rundt 7.500 biler på Ringerike, av ulike merker.

– Vi kommer til å kjøpe inn fra Europa og skaffe de riktige bilene til enhver tid, biler for entusiaster, med fokus på trygge kjøp og høyt servicenivå. Vi kommer til å ha et utvalg av de viktigste bilene fra de fleste merker. Prestmarken og Bakken har bygget opp et meget bra selskap, med trygge kontakter i Europa. De har også interesser i et nederlandsk og et tysk importselskap som skal benyttes i tilegg til et par andre kontakter de har kjent en årrekke, sier han.

Østheim tiltrer stillingen som salgssjef fra 1. november 2017.

LES OGSÅ:

Artikkeltags