Klokken 15.44 søndag ettermiddag rykket nødetatene ut til E16 Høgkastet, syv kilometer sør for Ringmoen, etter meldinger om en trafikkulykke. To biler var involvert i det som senere ble betegnet som en møteulykke, hvor ytterligere to biler havnet i kjedekollisjon rett bak ulykken.

LES OGSÅ: Lange køer etter kollisjon på rv. 35 Vikersund

Fire personer til sykehus

Ved 16-tiden opplyste politiet at alle de involverte var ute av bilene, men at fire personer hadde behov for medisinsk tilsyn. Kort tid senere ble alle fire sendt til Ringerike sykehus for sjekk. Skadeomfanget er fortsatt ukjent, men ifølge operasjonsleder i Sør-Øst politidistrikt, Jarle Hopperstad, skal det ikke være snakk om livstruende skader.

Luftambulansen ankom også ulykkesstedet, men denne ble ikke benyttet.

Kjøretøyene har fått store skader, som bildet i toppen av artikkelen viser.

LES OGSÅ: Mann i hangglider trengte hjelp fra brannvesenet

Feil fil

Ifølge Hopperstad skal årsaken til ulykken være at en av bilene har havnet i motsatt kjørefelt. Dette skal vitner på stedet ha bekreftet til politiet. Føreren av bilen som havnet i feil fil er blant de som er sendt til sykehuset, og det har ikke vært mulig å gjennomføre avhør så langt.

LES OGSÅ: Vannlekkasje hos bedrift på Hensmoen

Lange køer

E16 var lenge sperret i begge retninger som følge av ulykken, men ble gjenåpnet ved 17-tiden. Brannvesenet oppfordret bilistene til å ikke snu eller på andre måter komme i veien for nødetatene mens arbeidet på stedet pågikk.

For å sjekke hvor det er kø nå, se vårt alltid oppdaterte trafikkart her.

Se kart over området hvor ulykken skjedde. Høgkastet er merket med rød kartnål.

SISTE NYTT I SAKEN: Ingen ble alvorlig skadet i møteulykke

Hold deg oppdatert uansett hvor du er!

Last ned appen ringblad.no, og få varsel på mobilen om de viktigste hendelsene og nyhetene.

For Iphone

For Android