Gå til sidens hovedinnhold

Skolekontroller viser fornuftig kjøring

Artikkelen er over 4 år gammel

Politiet har gjennomført flere trafikkontroller ved distriktets skoler de siste dagene. De aller fleste foreldre kjører på en fornuftig måte viser det seg.

Fredag morgen var det foreldre som kjørte barna til Veien skole som ble kontrollert. Det blir blant annet sett på at barna sitter godt sikret i bilen, og at bilister stopper for fotgjengere, ikke kjører for fort og viser tilstrekkelig aktsomhet i trafikken.

– Resultatene fra kontrollene viser at ting stort sett er bra og ved Veien skole var det ikke behov for noen reaksjoner, sier operasjonsleder hos politiet Jarle Hopperstad.

Tirsdag ble bilistene ved Eikli skole kontrollert, og på torsdag var det Hallingby skoles tur. Heller ikke her ble det utskrevet noen forelegg. Onsdag var det en bilist som ikke overholdt vikeplikten i forhold til gående ved Hønefoss skole, noe han fikk et forelegg for.

Politiet skal ha flere kontroller på veiene ved skolene i distriktet også framover, og har et ekstra stort fokus på dette i forbindelse med skolestart.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.