Nesten 2,5 timer etter kollapsen kunne politiet konstatere at ei ku omkom i hendelsen.

Det var totalt 41 kyr og kalver på gården. Tre kalver ble berget ut av den kollapsede bygningen ganske kort tid etter at nødetatene kom på stedet. Disse gikk selv ut da brannvesenet løftet på taket, og ble etterpå undersøkt av veterinær.

Politiet oppretter undersøkelsessak på hendelsen. Dette innebærer at de vil forsøke å bringe på det rene hendelsesforløpet, men det trenger ikke nødvendigvis å ende opp med en straffeforfølgelse.

 

Ifølge brannvesenet var det et snøras fra låvetaket ved siden av som førte til kollapsen.

Da meldingen om at ett dyr ikke overlevde, hadde brannvesenet i over en time forsøkt å få denne ut. De mistenkte lenge at det var et ytterligere dyr under taket, men etter å ha fintellet antall dyr ble letingen avsluttet.

Veterinær ble tilkalt av eier samtidig som nødetatene ble varslet, like før klokken 11. Denne fulgte redningsarbeidet tett.

 

Da nødetatene først kom til stedet, meldte brannvesenet om at det var noe uoversiktlig på stedet. Det var også noe forvirring om det var et fjøs eller fjøstak som hadde rast, men det viste seg altså å være et fôrhus. Dette var på 10x15 meter.

Se flere bilder her.

Hold deg oppdatert uansett hvor du er!

Last ned appen ringblad.no, og få varsel på mobilen om de viktigste hendelsene og nyhetene.

For Iphone

For Android