Savnet mann funnet av frivillige

LETEAKSJON: Politiet og frivillige lette etter mannen, som var borte i flere timer. Heldigvis ble han funnet i god behold.

LETEAKSJON: Politiet og frivillige lette etter mannen, som var borte i flere timer. Heldigvis ble han funnet i god behold. Foto:

En 95-åring var savnet fra Hønefoss omsorgssenter i flere timer. Like før klokken 01 i natt ble han funnet i god behold.

DEL

Den savnede ble funnet i Vesterngata av en hundeekvipasje fra Norske Redningshunder.

– Han var i god form, opplyser politiet på Twitter klokken 00.47.

Frivillige fra Røde Kors, Norsk Folkehjelp og Norske redningshunder ble satt inn i søket etter mannen. Frivillige skulle søke i private hager med lommelykter, politihelikopteret ble tilkalt og taxi- og bussjåfører ble varslet.

Mannen gikk fra sykehjemmet på Vesterntangen med rullator uten at personalet oppdaget det, trolig i 19.30-tiden søndag. En bussjåfør mente å ha sett mannen gå mot sentrum på et senere tidspunkt.

– Vi søkte gjennom institusjonen først, har beveget oss utover og håper at noen har sett en eldre mann med rullator i området, sa innsatsleder Kjetil Solheim, og manet folk til å tipse politiet dersom noen så mannen.

Etter en lengre leteaksjon ble 95-åringen altså funnet i god behold like ved sykehjemmet.

Innsatsleder Kjetil Solheim.

Innsatsleder Kjetil Solheim. Foto:

Artikkeltags