Utlendinger skylder Norge litt over 55 millioner kroner i trafikkbøter

Kontroll: Politiet måler farten med laser på E16.

Kontroll: Politiet måler farten med laser på E16. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Beløpet kommer fra ubetalte forenkla forelegg og ATK-reaksjoner.

DEL

Nøyaktig dreier det seg om 55,2 millioner kroner i ubetalte forenkla forelegg og AKT-reaksjoner (Automatisk trafikkontroll) viser den siste statistikken fra Statens innkrevingssentral, skriver NRK.

Sverige topper statistikken med 7.123.411 utestående kroner fordelt på 1930 saker.

På andreplass finner vi polakker, med 6.260.981 kroner fordelt på 1417 saker utestående. Tyskere bekler tredjeplassen med 5.377.892 kroner og 1325 uoppgjorte saker.

– Derfor er det bra at vi har nordiske samarbeidsavtaler på dette området. Samtidig er det slik at det ofte koster mer å kreve inn utestående enn man får inn. Jeg er glad for at SI gjør kost/nyttevurderinger, og har full tillit til den jobben de gjør, sier statssekretær i Finansdepartementet, Jørgen Næsje (Frp) til NRK.

Videre sier han det er uheldig at utlendinger slipper unna å betale for bøter for overtredelser i Norge.

Kommunikasjonsrådgiver Hilde Birgitte Rønningsen i Statens innkrevingssentral sier til NRK at utenfor Norden finnes det ikke avtaler. Dette gjør at vi må ta i bruk inkassobyråer i de ulike landene, sier

– Det blir et avveiingsspørsmål om det krever mer å inndrive beløpene enn verdien av selve bøtene. Vi sender brev til skyldnerne, og er i utgangspunktet ganske sterkt avhengig av at den som har fått bot gjør opp, sier Rønningsen.

Artikkeltags