Gå til sidens hovedinnhold

306 har meldt seg ut av Venstre – Helge Stiksrud gjorde det torsdag

Artikkelen er over 3 år gammel

Etter at Venstre sa ja til å regjere med Frp, har 306 aktivt meldt seg ut av partiet. Flere av dem er politikere som hadde viktige lokale verv.

Siden Venstres landsstyremøte i desember der partiet sa ja til å regjere med Frp, har 374 meldt seg inn og 306 aktivt meldt seg ut, skriver Aftenposten.

Blant de utmeldte har avisa kartlagt rundt 20 som forlater verv de nå har. I tillegg er det en del lokalpolitikere som teller på knappene om de skal forlate partiet. Torsdag meldte nestleder i Buskerud Venstre, Helge Stiksrud, seg ut av partiet etter 42 år som medlem.

– Jeg forsikret potensielle Venstre-velgere gjennom hele valgkampen om at regjeringssamarbeid med Frp var utelukket. For meg handler det om personlig troverdighet, sier Stiksrud.

Venstres generalsekretær Marit Meyer sier hun gjerne skulle hatt med de erfarne politikerne som nå melder seg ut, videre.

– Det er aldri hyggelig når folk melder seg ut, sier hun, men påpeker at 306 utmeldelser av et samlet medlemstall på 7.000 utgjør små bevegelser.

Det partiet imidlertid ikke har oversikt over ennå, er hvor mange som i det stille lar være å fornye medlemskapet sitt. I fjor sank medlemstallet med 745.

Les også

Helge Stiksrud går ut av Venstre når partiet går inn i regjering

Les også

Hun blir i Venstre: – Men jeg jubler ikke for alt Frp står for

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.