Denne uken ble det kjent at Marthinsen skal nå sitte i utenriks- og forsvarskomiteen.

Onsdag kveld kommenterte hun for første gangen uroen, da på sin egen Facebook-side.

«Mange har ment mye om min komiteplassering de siste to ukene. Det oppleves som ganske surrealistisk, men jeg kan jo ikke gjøre noe annet enn å ta det som et stort kompliment», skriver hun.

– Overdramatisert

Til Dagens Næringsliv beskriver hun debatten som overdramatisert og utdyper:

– Det er en sak som begynte å leve sitt eget liv. Dette ble framstilt som veldig dramatisk, men det eneste jeg har gjort er å melde finans og utenriks som mine ønsker, og sagt «ingen kommentar» når noen har spurt meg om det.

Fikk andreønsket oppfylt

Marthinsen skriver på Facebook at utenriks- og forsvarskomiteen var hennes fremste ønske etter finanskomiteen. Hun forklarer at saksfeltet er viktigere enn posisjon.

Hun minner om at hun gjorde et tilsvarende valg i 2013. Da valgte hun å fortsette i finanskomiteen selv om Støre den gangen gikk inn som finanspolitisk talsperson. I 2014 ble Støre valgt som Ap-leder, og Marthinsen ble finanspolitisk talsperson for resten av perioden.

Det var «mange som mente at jeg burde bytte komite og bli leder for et annet saksfelt, men jeg valgte å bli på finansfeltet fordi det var det jeg hadde mest lyst til», skriver Marthinsen.

Overfor Dagens Næringsliv legger hun til at hun nå får en litt friere rolle siden arbeidet med Aps alternative budsjetter har tatt svært mye tid og finansjobben har vært veldig prosesstung. Hun trekker fram kapitalflukt og aggressiv skatteplanlegging som sine kampsaker i utenrikspolitikken.

 

Gått glipp av uroen? Kort oppsummering:

Allerede en uke etter valget begynte ryktene å gå om at Marthinsen ville miste posisjonen. I stedet skulle nestleder Trond Giske overta den framskutte rollen.

Debatten fikk blant andre Laila Gustavsen til å reagere med følgende kommentar: – Kiss my ass.

For to uker siden ble ryktene bekreftet, og rådgivere sa opp i protest. Partileder Jonas Gahr Støre gikk ut og forsikret at han ikke var presset til denne utskiftingen, men at det var hans valg å erstatte Marthinsen med Giske.

Marianne Marthinsen er oppvokst i Sløvika, men valgt inn fra Oslo Ap.

Hold deg oppdatert uansett hvor du er!

Last ned appen ringblad.no, og få varsel på mobilen om de viktigste hendelsene og nyhetene.

For Iphone

For Android