Etter samtaler mellom de nåværende regjeringspartiene og samarbeidspartiene på Stortinget onsdag kom statsminister Erna Solberg (H) ut og ga beskjed om at KrF ikke kommer til å delta i de videre regjeringssamtalene.

Lyktes ikke

– KrF er tydelige på at de ikke ønsker å gå inn i samtaler om et regjeringsgrunnlag, sa Solberg.

Regjeringspartiene fortsetter med samtaler med Venstre hvor det blant annet blir diskutert å ta inn Venstre i regjeringen.

Krf-leder Knut Arild Hareide understreker imidlertid at partiet er åpne for å støtte en ny regjering.

– Vi konstaterer at vårt regjeringsalternativ ikke lyktes. Vi ønsker å samarbeide konstruktivt og godt, sa han etter møtet.

 

Solberg: – Dagens regjering blir sittende

Statsminister Erna Solberg sier at hun ser gode muligheter for å fortsette som statsminister, selv om de tre partiene som nå fortsetter samtalene ikke har flertall på Stortinget alene.

Den regjeringen som sitter nå, kommer til å sitte framover, fastslår statsminister Erna Solberg (H). 

Samtidig vil døra alltid stå åpen for Venstre og KrF dersom de skulle ønske å gå inn i regjeringen, sa Solberg etter at de fire partiene møttes onsdag.

Hun håper de fire partiene vil sørge for flertall for budsjettet som skal legges fram 12. oktober og sier hun anser mulighetene for at hun vil fortsette som statsminister som gode.

– Vi er enige om å snakke om budsjett. Vi har også mye felles gods som vi er enige om at vi skal fortsette å føre videre framover, sier hun.

– Det blir ikke en samarbeidsavtale av den typen vi har hatt i inneværende periode, men jeg har god tro på vi vil klare å finne felles løsninger.

KrF gjorde det onsdag klart at det ikke er aktuelt for partiet å gå inn i regjeringen, mens Venstre fortsatt er i tenkeboksen.

– Det betyr at vi ikke kommer til å gå videre med KrF med politiske samtaler om sakene, sier Solberg.

Les også

Per Stamnes: Refleksjoner etter et stortingsvalg