Siv Jensen er sykmeldt

SYKMELDT: Siv Jensen har fått influensa og må overlate håndteringen av revidert nasjonalbudsjett til statsministeren.

SYKMELDT: Siv Jensen har fått influensa og må overlate håndteringen av revidert nasjonalbudsjett til statsministeren. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Finansminister Siv Jensen (Frp) er sykmeldt ut uka. Statsminister Erna Solberg (H) må dermed forsvare revidert nasjonalbudsjett i Stortinget fredag.

DEL

– Siv Jensen er rammet av vanlig influensa, og det er ikke noe dramatisk. Hun er sykmeldt fra i går og ut uken. Hun håper å være raskt tilbake, sier statssekretær Atle Simonsen (Frp) i Finansdepartementet til Aftenposten torsdag.

Stortinget avslutter vårsesjonen fredag med behandlingen av revidert nasjonalbudsjett 2019, tilleggsbevilgninger, omprioriteringer forslag om endringer i skatter og avgifter i statsbudsjettet for 2019.

Normalt er det arenaen for et generaloppgjør mellom finansministeren på vegne av regjeringen og opposisjonssledene. I år må derfor statsministeren selv forsvare forslagene.

Samtidig innebærer Jensens sykefravær at det ikke blir noe gjennombrudd i bompenge-forhandlingene mellom regjeringspartiene denne uken.

Artikkeltags