Anne Bjertnæs fra Jevnaker kan bli Gjøviks første kvinnelige ordfører

INNSTILT: Nominasjonskomiteen i Gjøvik Høyre innstiller Anne Bjertnæs (46) som ordførerkandidat til kommunevalget i 2019.

INNSTILT: Nominasjonskomiteen i Gjøvik Høyre innstiller Anne Bjertnæs (46) som ordførerkandidat til kommunevalget i 2019. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Anne Bjertnæs, som opprinnelig kommer fra Jevnaker, er innstilt som Høyres ordførerkandidat på Gjøvik.

DEL

Nominasjonskomiteen i Gjøvik Høyre innstiller Anne Bjertnæs (46) som ordførerkandidat til kommunevalget i 2019. Bjertnæs kommer opprinnelig fra Jevnaker, men har bodd på Gjøvik i mange år.

Gjøvik Høyre sier dette i en pressemelding:

– Komiteen har hatt en bred prosess, og innstiller den kandidaten som har de beste forutsetningene for å være en god ordfører i Gjøvik. Anne Bjertnæs har solid politisk erfaring og er en samlende politiker som representerer et tydelig alternativ til dagens politiske ledelse. Med Anne Bjertnæs som Høyres ordførerkandidat kan også Gjøvik få sin første kvinnelige ordfører.

Utdannet lærer

– Anne Bjertnæs er utdannet lærer, og har tilleggsutdanning innen offentlig ledelse. Hun var i flere år fylkessekretær for Oppland Høyre og jobber i dag som enhetsleder i omsorgssektoren. Hun har siden 2011 sittet i formannskapet i Gjøvik og er medlem av regionrådet i Gjøvikregionen. Anne har et etablert nettverk både i Innlandet og mot sentrale myndigheter, står det i pressemeldingen.

– Anne er opptatt av å skape muligheter for den enkelte innbygger, og at det offentlige tar ansvar og gir hjelp og støtte til de som trenger det. Hun vil jobbe for at næringslivet skal få bedre rammebetingelser og at det skapes flere nye arbeidsplasser i Gjøvik. Hun vil gjøre Gjøvik mer attraktiv både for bedriftsetableringer og for lokalisering av statlig virksomhet, står det videre.

Barn, unge og omsorg

– Anne har et spesielt engasjement for barn og unge. Hun har markert seg sterkt i flere saker som berører barn og unges oppvekstvilkår. Hun har lenge kjempet for en bedre skole, et styrket barnevern og økt satsing på skolehelsetjenesten og psykisk helsevern i vår kommune. I forrige periode hadde hun ansvar for Høyres helse og omsorgspolitikk i Gjøvik, et engasjement hun har tatt med seg i rollen som gruppeleder og medlem av formannskapet.

– Anne Bjertnes vil gjøre en glimrende jobb for Gjøvik i en tid der kommunen står foran en spennende utvikling. Med Gjøvik som universitetsby skal det gjennomføres store utbyggingsprosjekter. Samtidig er det stort behov for å tenke nytt og utforme nye politiske løsninger. Det er økende krav til omsorgstjenestene og vi blir flere eldre. Det må satses mer på kunnskap i skolen og det må legges til rette for nødvendig omstilling også i offentlig sektor, sier partiet i pressemeldingen.

Nominasjonskomiteens innstilling er enstemmig, og den endelige nominasjonen av partiets ordførerkandidat skjer på nominasjonsmøtet 4. juni.

Artikkeltags