Baksvær melder seg ut av Frp

Richard Baksvær melder overgang fra Frp til Høyre, men sier at det ikke er noen dramatikk i avgjørelsen. Her avbildet som leder Viltnemnda i Ringerike.

Richard Baksvær melder overgang fra Frp til Høyre, men sier at det ikke er noen dramatikk i avgjørelsen. Her avbildet som leder Viltnemnda i Ringerike. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Richard Baksvær melder seg ut av Frp. Han sitter i dag i kommunestyret og i Hovedutvalget for oppvekst og kultur.

DEL

Baksvær melder seg samtidig inn i Høyre.

Dette varsler han i en pressemelding.

Der skriver han at dette er noe han har overveid i lengre tid, men:

«Min utmeldelse kommer ikke som følge av omfattende konflikter eller annet man gjerne kunne tenke seg i slike sammenhenger, men er ene og alene mitt valg ut ifra vurdering av eget politisk ståsted», skriver Baksvær.

Han skriver også at han har funnet ut at hans standpunkter ligger nærmere Høyre enn Frp. Dermed ble det enkelt å velge å bytte parti framfor å fullføre perioden som uavhengig.

Vokst fra Frp

Baksvær beskriver at han gradvis har utviklet seg bort fra Frp, i takt med at han har utviklet seg som menneske og blitt eldre.

– Det har gjort at jeg i dag har noen andre standpunkt og verdier enn for en del år tilbake.

Kritiserer ikke Frp

Han framhever at han har hatt stor glede og utbytte av å være aktiv i Ringerike Frp, og understreker at hans utmeldelse ikke må brukes imot partiet.

– Dette er engasjerte og dedikerte personer som arbeider for det de tror på, og tar av sin fritid for å arbeide for det de mener er det best for vårt samfunn.

Richard Baksvær har tidligere blant annet vært leder for Ringerike Frp.

Artikkeltags