Hun ble skutt i kjeven på AUFs mørkeste dag. Nå kan Ina Libak (28) fra Ås bli AUF-leder | Landet rundt

Ina Libak var tilbake på Utøya i 2015.

Ina Libak var tilbake på Utøya i 2015. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Ina Libak fra Ås kan bli AUFs neste leder.

DEL

Ina Rangønes Libak bekrefter overfor Aftenposten at hun godt kan tenke seg å bli den neste lederen i AUF. Mer vil hun dog ikke kommentere om saken, skriver Østlandets Blad.

Bekreftelsen kommer dagen etter at Kolbotn-mannen Mani Hussaini bekreftet overfor samme avis at han gir seg som leder av ungdomspartiet.

Libak ble valgt inn i kommunestyret i Ås i 2011, og satt i én periode. Etter å ha bodd i Bærum, har nå flytte tilbake til Ås, og er blitt innstilt av Akershus AUF som deres kandidat til det ledige ledervervet.

Hun har også sittet i kommunestyret i Averøy i Møre og Romsdal. Da hun ble innvalgt var hun en av tidenes yngste norske kommunestyrepresentanter.

Skutt i armen og kjeven

Libak jobbet som fylkessekretær da Anders Behring Breivik drepte 69 mennesker på Utøya 22. juli 2011. Fire ungdommer fra Follo mistet livet.

Libak, som fyller 30 år neste år, lå på sykehus i fire uker etter terrorangrepet for snart syv år siden. Ett år etterpå ble hun valgt som leder av AUFs fylkesparti.

I dag er hun nestleder av sentralstyret i AUF, og leder av partiets klima- og miljøutvalg.

I tillegg sitter hun i fylkestinget i Akershus.

Ble nominert

Det var onsdag i forrige uke at representantskapet i Akershus AUF nominerte Libak som kandidat.

«Hennes politiske evner og kunnskap er unik, og hun klarer alltid å se helheten og det medmenneskelige både i politikken og i hverdagen. En idealist uten like. Det mener vi i AUF i Akershus er gode lederegenskaper. Ina har et brennende engasjement for å utjevne de sosiale og økonomiske forskjellene i samfunnet, og å løse den største utfordringen vi står ovenfor i dag, nemlig klimakrisa», skriver fylkespartiet i en Facebook-status.

Landet rundt

Landet rundt skal speile de beste artiklene fra de andre Amedia-avisene i Norge.

Ringerikes Blad legger ut flere saker for å gi våre lesere et innblikk i nyheter, hendelser og kuriøse saker fra landet rundt.

Derfor finner du kanskje en sak fra Alta, Bergen eller Fredrikstad på ringblad.no.

Artikkeltags