Få virksomheter vil ansette folk med CV-hull

Av

Hull i CV-en kan skape besvær i jobbsøkingen. Kun 15 prosent av virksomheter i Norge har ansatt noen med CV-hull det siste året, viser en ny undersøkelse.

DEL

Undersøkelsen Virksomhetsbarometeret, gjennomført av Kompetanse Norge, undersøker norske virksomheters rekruttering og kompetansebehov.

Det er i privat sektor det er færrest virksomheter som ansetter folk langvarig fravær fra arbeidslivet.

­­ – Funnene gir grunn til bekymring. Dette skjer i en tid med stor satsing på inkluderende arbeidsliv, men god vilje alene ikke er nok – det må også kunne lønne seg for bedriftene å drive aktivt med inkludering, sier fungerende direktør Anders Fremming Anderssen i Kompetanse Norge i en pressemelding.

Næringsområder som helse- og sosialtjenester, offentlig administrasjon og forsvar er blant dem som har ansatt flest med CV-hull det siste året. 20 prosent av virksomhetene ansatte folk til tross for lengre fravær fra arbeidslivet.

Virksomheter med lavest utdanningsnivå blant de ansatte ansetter flest med hull i CV-en, mens færre blir ansatt i yrker med høyt kompetansekrav.

– Det er gledelig at arbeidsgivere i yrker som ikke krever mye formell kompetanse i større grad rekrutterer folk med hull i CV-en, men vi har en lang vei å gå i alle bransjer, sier Anderssen.

Artikkeltags