Gå til sidens hovedinnhold

Vil skifte ut hele Ap-styret - unntatt Mons-Ivar Mjelde fra Ringerike

Artikkelen er over 3 år gammel

Mons-Ivar Mjelde kan bli den eneste som fortsetter inn i ny periode i Buskerud Arbeiderparti, dersom valgkomiteens innstilling blir fulgt.

Fylkespartiet offentliggjorde onsdag ettermiddag innstillingen til nytt styre. Der er det store utskiftninger. Av de ni styremedlemmene som er innstilt fra valgkomitéen er åtte nye i styret.

Som leder av styret er Martin Kolberg foreslått, mens Tonje Kristensen fra Drammen er innstilt som nestleder. Det er årsmøtet i Buskerud Ap kommende helg som velger det nye styret.

Mons-Ivar Mjelde er innstilt som studieleder i det nye styret. Han er altså den eneste i dagens styre som ligger an til å fortsette i en ny periode.

Ringerike Arbeiderparti fremmet Mjelde som kandidat til ledervervet i Buskerud Ap, men her har valgkomiteen i stedet valgt Martin Kolberg.

– Ellers er verd å nevne at hele styret unntatt Mons- Ivar Mjelde er nytt og at vi totalt sett har senket gjennomsnittlig alder i styret. Vi har tatt hensyn til regional tilhørighet, kjønn og alder, sier valgkomiteens leder, Roger Ryberg, i en pressemelding.

Ødegården går av

Det er Bjørn Tore Ødegården fra Kongsberg som har vært leder hittil, med Lise Christoffersen som nestleder. Begge disse går nå ut av styret.

– Jeg er et politisk menneske og har ikke tenkt å gi meg med politikk. Men etter ti år føles det riktig å sende lederklubba i fylkespartiet videre, Det har vært en stor ære, og i all hovedsak en stor glede å leder Buskerud Arbeiderparti gjennom disse ti krevende, spennende og lærerike årene, sier Ødegården i pressemeldingen fra Buskerud Ap.

Om valgkomiteens innstilling blir fulgt, vil Mons-Ivar Mjelde også inngå i ledergruppen i styret, sammen med Kolberg og Kristensen.

– Vårt forslag til ny ledergruppe med Martin Kolberg med all sin erfaring og politiske teft, Tonje Kristensen som er et ledertalent og som gjør en flott jobb i fylkestingsgruppa, og Mons- Ivar Mjelde som har gode kunnskaper innenfor organisasjonsutvikling og som er en aktiv kommunepartileder, vil bli en veldig god kombinasjon. I tillegg har alle tre en solid forankring hos fagbevegelsen, sier Roger Ryberg.

Innstillingen

Her er valgkomiteens innstilling:

  • Leder: Martin Kolberg (Lier)
  • Nestleder: Tonje Kristensen (Drammen)
  • Studieleder: Mons-Ivar Mjelde (Ringerike)
  • Kvinnekontakt: Trine Raknes (Kongsberg)
  • Medlemmer: Erik Kaupang (Hol), Merete Gandrud (Flå), Ståle Versland (Modum), Lina Strandbråten (Drammen), Vidar Lande (Kongsberg).

Der var en dissens i valgkomiteen mellom Vidar Lande og Even A. Røed (Rollag). Lande fikk seks stemmer, mens Røed fikk en stemme.

Kommentarer til denne saken