Gå til sidens hovedinnhold

Ordknappe Ap-topper samlet på Youngstorget

Artikkelen er over 3 år gammel

Medlemmene i Aps sentralstyre var lite meddelsomme da de mandag møttes for å diskutere veien videre etter at nestleder Trond Giske søndag trakk seg.

Arbeiderpartiet må ikke nødvendigvis velge en ny nestleder etter Giske, ifølge sentralstyremedlem Lise Christoffersen. Hun svarte slik på direkte spørsmål om partiet kan klare seg med én nestleder:

– Vi har vedtekter som sier én eller to nestledere, så det kan vi.

Christoffersen er stortingsrepresentant fra Buskerud og sa at hun synes Giske tok «en klok beslutning» da han valgte å trekke seg.

LES OGSÅ: Kjell B. Hansen: – Giske burde ha trukket seg før

– Ap-LO-samarbeid står støtt

I tur og orden ankom Ap-toppene det ordinære sentralstyremøtet på partikontoret på Youngstorget. Få ville si noe som helst da de brøytet seg vei inn på møtet.

– Jeg har ingen kommentarer før vi har hørt presentasjonen i sentralstyret i dag, sa LO-leder Hans-Christian Gabrielsen.

– Det fagligpolitiske samarbeidet mellom Ap og LO står støtt. Det har stått i hundre år, la han til overfor NTB.

Verken stortingsrepresentant og leder av Aps kvinnenettverk Anniken Huitfeldt eller stortingsrepresentantene Else May Botten, Jette Christensen og Terje Lien Aasland ville si noe på vei inn til møtet. Det ville heller ikke Aps nestleder Hadia Tajik.

Bergens byrådsleder Harald Schjelderup mente det var en «klok beslutning av Giske» å trekke seg, mens Oslos byrådsleder Raymond Johansen slo fast at det var et klokt råd Støre ga Giske om å trekke seg.

Mange spørsmål

Christoffersen ville ikke si noe om hva som nå skjer videre med varslersakene.

– Jeg kan ikke svare nøyaktig på det, men jeg vil forvente at varslersakene behandles på den forsvarlige måten som sentralstyret har forutsatt.

Christoffersen forventet at hun ville få en statusoppdatering fra partileder Jonas Gahr Støre på mandagens møte.

Selv om Giske har trukket seg, er det en rekke spørsmål som fortsatt står ubesvart i Arbeiderpartiet.

I tillegg til behandlingen av varslersakene må partiet ta stilling til om det skal velges ny nestleder og eventuelt en ny finanspolitisk talsperson på Stortinget, en posisjon Giske nå åpner for å gå ut av.

LES OGSÅ: Aftenposten: Uaktuelt med finans-comeback for Marthinsen 

Det blir en pressekonferanse med partisekretær Kjersti Stenseng og Støre i etterkant av sentralstyremøtet. (©NTB)

LES OGSÅ: Buskerud Ap: – Vi har håndtert noen lokale varslingssaker

 

Kommentarer til denne saken