Kvinne lå og solte seg midt i skytefelt - holdt på å bli truffet

DEL

DRAMMENS TIDENE: Sommeridyllen ble brått til farefull dramatikk lørdag. Det hele skjedde i Åmot i Modum kommune.

En kvinne lå og solte seg i Døvikveien, ikke langt fra Døvikfossen. Det hun ikke visste var at hun lå midt på et område hvor et skytterlag har treninger. Det holdt på å gå ordentlig galt.

Ble nesten truffet

Politiet melder at kvinnen holdt på å bli truffet under skytterlagets øvelse. Kvinnen hevder stedet er dårlig merket, skriver politiet på Twitter. De er på stedet og etterforsker hendelsen nå.

– Dette er et organisert treningsområde, som skal være merket med flagg og andre merkinger, samt bakdekninger. Vi undersøker nå om disse er på plass, sier operasjonsleder i Sør-Øst politidistrikt Trond Egil Groth.

Etter det operasjonslederen har fått beskjed om skal det være andre solbadende personer på området, samt turgåere. Politiet samarbeider nå med skytterlaget om å finne disse personene, opplyser Groth.

Ukjente våpen

Han vet ikke hvilken type våpen eller ammunisjon som ble brukt under skytterlagets øvelse. Det er svært strenge regler for øvelser av denne typen, sier operasjonsleder Groth.

– Dette er en alvorlig hendelse, det kunne gått ordentlig galt. Kvinnen ble livredd. Det var bare flaks at hun ikke reiste seg opp under øvelsen, sa hun selv. Hun forlot stedet før politiet kom dit, men vi leter etter henne nå i samråd med andre på stedet, sier Groth.

Artikkeltags