Gå til sidens hovedinnhold

Tidligere politimester Welhaven etterforskes av spesialenheten

Artikkelen er over 3 år gammel

Tidligere politimester Johan Martin Welhaven i Vestoppland etterforskes av spesialenheten i poitiet etter at han ifølge NRK Oppland og Hedmark har samlet på våpen, selv om han ikke oppfyller kravene som stilles for dette i henhold til våpenloven.

Welhaven samler på historiske våpen, og søkte helt åpent om å få overta to våpen fra andre verdenskrig som han visste hadde befunnet seg i politiets beslagssamling siden tidlig på 1990-tallet, uten at noen hadde gjort krav på dem.

NRK melder imidlertid at Welhaven ikke er medlem av Norsk Våpenhistorisk Selskap (NVS), noe man må være for å være godkjent som våpensamler.

Dette blir klart når en ny søknad fra Welhaven ble oversendt et annet politidistrikt for behandling tidligere i år, da Innlandet politidistrikt ikke kunne behandle søknaden av habilitetshensyn. Welhaven sitter fortsatt i lederstaben i politidistriktet.

Også Politidirektoratet reagerer på at Welhaven er godkjent som våpensamler, samtidig som det stilles spørsmål ved hvorfor våpnene ikke er sendt Kripos, slik rutinene skal være. Ifølge NRK antyder Politidirektoratet at Welhaven selv har fjernet våpnene fra beslagsrommet.

Politimester Johan Brekke i Innlandet politidistrikt, sier distriktet har bedt Spesialenheten for politisaker vurdere om det har skjedd noe straffbart og at han ser alvorlig på saken.

Kommentarer til denne saken