Gå til sidens hovedinnhold

To alvorlig skadet etter skyting i Lørenskog

Artikkelen er over 2 år gammel

Ingen er tatt etter at en mann og en kvinne ble skutt gjennom et vindu i en leilighet i Lørenskog natt til onsdag. Tilstanden skal være alvorlig for begge.

Bilder fra stedet viser flere synlige kulehull i vinduet til leiligheten i første etasje. Politiets innsatsleder, Knut Hammer, opplyser at skuddene er avfyrt på kloss hold gjennom vinduene fra utsiden.

Romerikes Blad har fått opplyst at de to er alvorlig, men ikke kritisk skadd. De to fikk førstehjelp på stedet før de ble fraktet til sykehus. Begge var ved bevissthet da de ble hentet av ambulanse.

– Vi har så langt funnet fem kulehull, sier Hammer til RB.

Ifølge avisen tyder politiets funn av skuddhylser på utsiden på at det er skutt med pistol, og at gjerningspersonen eller -personene var ute av bilen da skuddene ble avfyrt.

Det var totalt sju personer i leiligheten: seks voksne og ett barn. De to som er truffet av skuddene er en voksen mann og kvinne.

Ikke funnet bilen

Politiet fikk melding om skytingen klokken 0.49 natt til onsdag. En sort bil skal ha blitt observert kjørende fra stedet.

Til NTB opplyser operasjonsleder i Øst politidistrikt Terje Skaftnes at de ikke vet hvor mange gjerningspersoner det dreier seg om.

– Vi har søkt etter bilen, men ikke lyktes å komme i kontakt med føreren som er registrert på den, sier Skaftnes.

Utelukker ikke gjengoppgjør

Operasjonsleder Skaftnes sier at politiet mistenker at hendelsen kan være en del av et gjengoppgjør, men at det er for tidlig å konkludere.

– Ja, ut fra måten dette er gjort på. Det kan være at personene har stått utenfor og skutt inn, og da er det grunn til å tro at det er noe som har skjedd i forkant, sier han.

I løpet av natten har politiet fraktet vitner til skytingen til politihuset i Lillestrøm for avhør.

– En rekke personer sitter i avhør som vitner i saken. Det ble mange involvert i og med at dette er et bebygd område. Det var mange som ringte, og flere hørte og så deler av hendelsen, sier Skaftnes til NTB onsdag morgen.

(©NTB)

Kommentarer til denne saken