Fortsatt kamp om Politihøgskolen: Nå kaster også Gardermoen-firma seg inn i kampen

Artikkelen er over 2 år gammel

Oslo airport city kaster seg inn i kampen om å få huse den nye Politihøgskolen. Fra før er blant annet ringeriksregionen interessert.

DEL

Oslo airport city eier én million kvadratmeter i Gardermoen næringspark, som har ligget brakk i flere år.

Nå har imidlertid Oslo Airport City-sjef Thor Thoeneie planene klare for deler eiendommen, ifølge Eidsvoll Ullensaker Blad. Den aktuelle eiendommen ligger rett sør for Coops logistikksenter og er på 300.000 kvadratmeter, skriver Romerikes Blad.

– Norges mest sentrale tomt

– Det vil bli til fordel for Oslo-regionen og hele landet. Øvre Romerike trenger utdanning og forskning, og vi tror på en politihøyskole på Norges mest sentrale tomt. 40 prosent av Norge kommer seg dit på to timer med tog, buss eller bil. Flyr du i to timer når du dessuten resten av Norge og 300 millioner europeere. Langsiktighet og bærekraft er grunnpilarene i vår byutvikling og masterplan for området, sier Thoeneie til EUB.

I tillegg til ny politihøyskole, ser han også for seg blant annet hotell, kontorer og et mulig Gardermoen badeland.

Thoeneie håper på byggestart rundt årsskiftet 2019/2020. Utbyggingen av området vil strekke seg over 30 år.

Regjeringen varslet i fjor høst at de ønsker den nye Politihøgskolen ut av Oslo. Politihøgskolen selv ønsker å bli i hovedstaden, sa de til Romerikes Blad i fjor.

Politihøgskolen har mange friere

Men Oslo airport city er langt fra alene om å ønske seg Politihøgskolen.

I mars i fjor fridde også vårt distrikts ordførere til Politihøgskolen. De hadde fylkesordføreren med seg på laget, men er ikke alene i Buskerud om å være på frierføtter. Både Drammen og Kongsberg har også vist interesse.

Også på Nedre Romerike kjemper flere om å få Politihøgskolen. Her er Lillestrøm pekt ut som det mest egnede stedet. I Oslo frister man med flere egnede tomter i Groruddalen.

Hold deg oppdatert uansett hvor du er!

Last ned appen ringblad.no, og få varsel på mobilen om de viktigste hendelsene og nyhetene.

For Iphone

For Android

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken