SISTE: Mann skutt og drept under politiaksjon på Jaren

AKSJONERTE: Politistabssjef Pål Erik Teigen og lensmann Geir Hermansen forteller at mannen ble skutt og drept da han gikk til angrep på en politimann under et forsøk på å pågripe han.

AKSJONERTE: Politistabssjef Pål Erik Teigen og lensmann Geir Hermansen forteller at mannen ble skutt og drept da han gikk til angrep på en politimann under et forsøk på å pågripe han. Foto:

En mann i 60-årene ble skutt og drept under en væpnet aksjon mot huset mannen hadde forskanset seg i på Jaren.

DEL

En politimann er lettere skadet etter å ha blitt truffet av en machete i hodet, skriver Oppland Arbeiderblad.

Mannen ble skutt etter at han hadde blitt forsøkt pågrepet og ikke reagerte på politiets bruk av elektrosjokkvåpen. Det bekreftet stabssjef Pål Erik Teigen og lensmann Geir Hermansenpå en pressekonferanse på Gran lensmannskontor i 21.30-tiden mandag.

Polititjenestemennene fortalte på pressekonferansen at mannen tidligere på dagen hadde truet og angrepet politiet med machete og motorsag. Politiet trakk seg flere ganger tilbake, men valgte til slutt å aksjonere.

LES OGSÅ: Væpnet politiaksjon på Jaren avsluttet

Ble truet

– Vi forsøker å ringe, men får ikke svar. Flere ganger. Så står han i døra. Han har machete og vi trekker oss tilbake. Kort tid senere trues også politiet med en machete, fortalte Teigen på pressekonferansen.

Til slutt aksjonerte politiet:

– Etter å ha aksjonert med anrop, deretter oppsøkte vi dør. Det blir brukt elektrosjokkvåpen. Det hadde ingen effekt.

Teigen forteller at mannen da går til angrep.

– Det fører til at han blir skutt.

Etterforskningsenheten ble mandag kveld rutinemessig varslet. Politiet har sikret stedet. Det blir vakthold utover natten.

Mannen er kjent av politiet, men ikke godt, opplyses det.

Gikk til angrep

Politiet rykket ut til det de trodde var et helseoppdrag, men ingen svarte med en gang.

– Det hender ofte at vi rykker ut på helse og ikke får svar med en gang. Vi fryktet ikke noen dramatikk. Men da han åpnet døren og vi ble angrepet med machete, måtte vi umiddelbart trekke oss tilbake.

Mandag ettermiddag sendte politiet ut pressemelding om at det pågikk en væpnet aksjon på Jaren. Klokken 19.45 opplyste lensmann Geir Hermansen til avisen Hadeland at aksjonen er avsluttet.

Politiet kalte en stund senere inn til pressekonferanse klokken 21.30 i kveld.

Artikkeltags