Den 15 år gamle jenta bodde på en barnevernsinstitusjon i Drammensdistriktet i fjor. Den 57 år gamle mannen var ansatt på deltid på samme institusjon, og hadde blant annet ansvar for jenta, skriver Drammens Tidende.

I fjor høst ble den deltidsansatte miljøarbeideren fosterfar for jenta.

Erkjenner

Ifølge politiet skal det ha blitt avdekket at de to hadde seksuell omgang både mens jenta bodde på institusjon og mens han var fosterfar for henne.

Påtalemyndigheten har tiltalt mannen for seksuell omgang med barn under 16 år, ifølge NRK Buskerud, som først omtalte saken. Fordi han var ansatt i barnevernet er han også tiltalt for seksuell omgang med noen han hadde omsorgen for. Det betyr at han kan få høyere straff fordi han var ansatt i barnevernet.

– Seksuelle overgrep blir enda mer alvorlig når det er en person som skal ta vare på henne, sier aktor Hildegunn Teigen.

57-åringen forsvares av advokat Arve André Larsen. Ifølge ham erkjenner 57-åringen straffskyld.

– Han erkjenner samtlige forhold i tiltalen. Utover det har han ingen kommentar, sier Larsen til Drammens Tidende.

57-åringen må møte i Kongsberg og Eiker tingrett 4. april.

Tilsynssak

Fylkesmannen fører tilsyn med barnevernet. De har opprettet tilsynssak.

– Fylkesmannen i Buskerud er kjent med saken, og har opprettet tilsynssak med barnevernstjenesten og institusjonen. Tilsynssakene er per i dag ikke avsluttet, skriver avdelingsdirektør Anita Rolland F. Fuglesang hos Fylkesmannen i Buskerud i en e-post til Drammens Tidende.

Utover det ønsker fylkesmannen ikke å kommentere saken.

– Av hensynet til den berørte i saken, ønsker vi ikke å kommentere saken noe nærmere, skriver Fuglesang.

Lederen i barnevernstjenesten i kommunen jenta kommer fra, ønsker ikke å kommentere saken.