Platemesse for 24. gang

24. GANG: Arrangørene Tore Hansen og Johnny Olsen inviterer til platemesse for 24.gang.

24. GANG: Arrangørene Tore Hansen og Johnny Olsen inviterer til platemesse for 24.gang. Foto:

Artikkelen er over 9 år gammel

Lørdag blir gymsalen i Hønefoss skole omgjort til et mekka for samlere når entusiaster av gammelpop og vinylplater med knitring valfarter til Ringerike.

DEL

Det er i år 24. gangen Ringerike Rock & Beat, ved Tore Hansen og Johnny Olsen, arrangerer messe i Hønefoss.

Mange godbiter er å finne når gymsalen i Hønefoss skole fylles med 35-40 lengdemeter med bord, stappfulle med alt fra vinylplater av god gammel årgang til kassetter med slagere som går i glemmeboken. Det er attraktivt for utstillere og selgere å delta.

- Vi har de siste årene ikke måttet si nei til noen selgere. Som regel har vi fått presset inn de nødvendige meterne. I år har ti selgere meldt sin ankomst og vil fylle gymsalen med godbiter både på vinyl, store og små, og cd-er med all mulig slags musikk fra 50-årene opp til i dag, sier Johnny Olsen.

Han nevner at svenske Olev Ott også i år tar turen opp fra Göteborg. Han er lærer av profesjon hjemme i Göteborg og har sjelden sviktet Hønefoss-messa. Andre selgere kommer fra Hedemarken, Vestfold, Buskerud, Akershus og Oslo. Besøkstallet har stort sett ligget mellom 170 og 200, og disse har lagt igjen såpass med penger at tilreisende selgere har reist hjem fornøyd.

- Nå er ikke en platemesse kun profitt og tjente penger for selgerne, men også en sosial sammenkomst, hvor man slår av en prat om gammel vinyl, og gjerne finner noe man mangler selv hos de andre selgerne, slik at man kan bytte innbyrdes, sier Johnny Olsen.

Artikkeltags