Gå til sidens hovedinnhold

Penger til nytt kirkeorgel

Artikkelen er over 7 år gammel

Initiativtakerne for nytt kirkeorgel i Jevnaker kirke jubler. Pengene kommer og nytt orgel kan trolig innvies i 2016.

Sparebankstiftelsen for Jevnaker, Lunner og Nittedal bidrar med 750.000 kroner noe som gleder organist Kari Monsen Sødal og formann i orgelkomiteen Anne Lise Hagen. Fra før har Jevnaker kommune avsatt 4,6 millioner kroner over en fireårsperiode og orgelkomiteen har samlet inn en del penger. Det gjenstår fortsatt noe penger, men nå føler komiteen seg sikker på å nå målet.

- Nå er vi trygge på at det blir nytt orgel og vi jobber ut fra at orgelet skal komme på plass en gang i 2016, sier Monsen Sødal.

Både hun og Hagen roser sparebankstiftelsen og kommunen for sine store bidrag.

Magnus Magnussen, leder i sparebankstiftelsen for Jevnaker, Lunner og Nittedal, er glad for å kunne bidra.

- Vi forvalter store summer og skal bidra til lokale prosjekter. Det skal være gode allmennyttige formål og det mener vi så absolutt et kirkeorgel er. Kirken er viktig for oss, sier Magnussen.

Monsen Sødal gleder seg veldig til orgelet står klart.

- Det er viktig å ha et godt orgel og vi skal sørge for å få et godt orgel som både har god klang og at den kan smykke dette vakre kirkerommet, sier hun.

Orgelkomiteen trenger fortsatt penger og oppfordrer næringslivet på Jevnaker til å bidra. Komiteen vil også fortsatt arrangere støttekonserter og arrangementer. De er også i dialog med Riksantikvaren i forhold til ombygginger som må gjøres for å få plass til orgelet. Prosjektet skal også ut på anbud og orgelet bygges og dermed blir det trolig 2016 før et nytt orgel er på plass.

LES OGSÅ: Selger kunst for nytt orgel

Kommentarer til denne saken