PC-gave til transittmottaket

Elevene Nicolai Bråten Berg, Kristoffer Pettersen, Diyor Kholbekov, Sveinung Dalen, Jon Even Hansen og Fame Wanpake (bakerst) fra VG2 IKT-servicefag sammen med mottaksleder Tove Brorson, Jama Farah Mohamed Bashir og IKT-lærerne Katy Hansen og Joost Gjerdingen.

Elevene Nicolai Bråten Berg, Kristoffer Pettersen, Diyor Kholbekov, Sveinung Dalen, Jon Even Hansen og Fame Wanpake (bakerst) fra VG2 IKT-servicefag sammen med mottaksleder Tove Brorson, Jama Farah Mohamed Bashir og IKT-lærerne Katy Hansen og Joost Gjerdingen. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

- Disse pc-ene vil bli tatt flittig i bruk, sa Tove Brorson fra Hvalsmoen transittmottak da hun tok imot 20 pc-er.

DEL

De fem-seks år gamle bærbare pc-ene har tidligere vært i bruk av lærerne på Hønefoss videregående skole, men skal nå brukes av flyktningene på Hvalsmoen transittmottak.

Gjorde dem klare

Elevene i klasse VG2 på linjen for IKT-servicefag på Hønefoss videregående skole har sørget for at alle de 20 pc-ene er renset og klare for bruk.

- Alt er i orden med pc-ene. Alle de 20 maskinene er satt opp med operativsystemet Linux, og de er klare til bruk på internett med trådløse nettkort, sier IKT-lærer Joost Gjerdingen.

PC-prosjekt

- Disse pc-ene har vært en del av et prosjekt vi har jobbet med, og vi tenkte at vi kunne ikke bare kaste dem. Så vi diskuterte med elevene hvem vi trodde ville bli glade for å få 20 pc-er som er satt i tipp topp stand. Og da falt valget på transittmottaket, sier IKT-lærer Katy Hansen.

- Vi er veldig glade for gaven og glade for at de tenker på oss, strålte mottaksleder Tove Brorson.

Fra 10 til 30 pc-er

Da elevene var på besøk, hadde hun 250 flyktninger boende på transittmottaket.

Fra før av hadde transittmottaket 10 pc-er, slik at pc-gaven nå har tredoblet antallet som flyktningene kan bruke.

De flinke elevene på IKT-servicefaglinjen tar gjerne imot flere pent brukte pc-er fra bedrifter på Ringerike i stedet for at de kastes i søpla.

Vil klargjøre flere

Pc-ene de mottar, vil de rense for innhold og sette dem opp til bruk for flyktningene på transittmottaket.

- Det er bare å ta kontakt med oss! sier lærer Joost Gjerdingen.

- Og vi tar gjerne imot flere pc-er! sier mottaksleder Brorson.

Artikkeltags