Rekordmange skader i påsken

Artikkelen er over 1 år gammel

Røde Kors' hjelpekorps har behandlet 987 skademeldinger i påsken. Det er det høyeste tallet siden de begynte å føre oversikt for ti år siden.

DEL

Det er også tredje gang de siste ti årene at Røde Kors har behandlet mer enn 900 skademeldinger, viser oppsummerende tall fra organisasjonens påskesentral.

Antallet er dobbelt så høyt som i fjor, da påsken kom sent og var stort sett snøfattig. I 2018 har det vært helt motsatt.

– Det har vært en ny rekord i henteoppdrag, som er en tredel av skadene. Godt vær i de største utfartsområdene gjør at det har vært noen færre leteaksjoner, forklarer nestleder Sven Bruun i Røde Kors Hjelpekorps.

Tall kan øke

Ifølge organisasjonen har hjelpekorpsene vært involvert i to alvorlige hendelser det siste døgnet. En person omkom i skred i Lofoten, det andre dødsfallet i skred i påskeuken i Nord-Norge, hvor skredfaren har vært stor i slutten av påsken.

Det var også en alpinulykke i Rogaland søndag ettermiddag med en ung jente, skriver Røde Kors.

Totalt har det vært 338 henteoppdrag, 26 søkeoppdrag og 12 oppdrag i forbindelse med skred i løpet av påsken, opplyser organisasjonen, som legger til at tallene kan øke utover kvelden ettersom alle mandagens oppdrag ikke er ferdig registrert.

Hektisk og dramatisk

Også Norsk Folkehjelp melder at påsken har vært hektisk og dramatisk for mannskapene deres. De har hatt til sammen 95 oppdrag denne påsken, nesten en dobling sammenlignet med 2017.

– Skadene vi møter er i stor grad uheldige skiløpere som faller og skader seg i bein eller armer. Det kan være alt fra forstuinger til brudd, sier leder i Norsk Folkehjelp Sanitet, Live Kummen.

Landet rundt

Landet rundt skal speile de beste artiklene fra de andre Amedia-avisene i Norge.

Ringerikes Blad legger ut flere saker for å gi våre lesere et innblikk i nyheter, hendelser og kuriøse saker fra landet rundt.

Derfor finner du kanskje en sak fra Alta, Bergen eller Fredrikstad på ringblad.no.

Artikkeltags