Overnatting på Ringkollstua likevel?

Arne Palerud er klar til å bygge ut.

Arne Palerud er klar til å bygge ut. Foto:

Artikkelen er over 6 år gammel

Miljøverndepartementet har snudd og åpner nå for en reguleringsplan for Ringkollstua.

DEL

Miljøverndepartementet sier nå ja til at arbeidet med en reguleringsplan for Ringkollstua og området kan starte opp, og er positive til at stua også skal få tilby overnatting .

Muligheter

– Vi er veldig fornøyd med den uttalelsen Miljøverndepartementet har kommet med. Dette gir oss mulighet til å få en positiv utbygging og vil gi oss en langt sterkere økonomi. Det er ikke mulig å klare seg bare på kafédrift. Uttalelsen gir oss mulighet til å sette i gang en reguleringsplanprosess, sier Frode Østlund, styreleder i Ringkollstua AS.

Dermed har departementet i Oslo snudd nesten fullstendig i saken. Tidligere har de stått bastant på at Ringkollstua ikke skal få bygge ut siden den ligger rett innenfor Markagrensa, men nå er tonen en annen.

– Hva tror du er årsaken til at departementet har snudd?

– Vi har hatt en god dialog og to møter med dem. Jeg tror de har forstått våre argumenter og sett at det ikke er noen mulighet til å drive dette lønnsomt uten å tilby overnatting, sier Østlund. Han opplever også at de har fått god støtte fra Den Norske Turistforening, Oslo og omland friluftsråd og Markarådet.

– Dette åpner opp for at Ringkollen blir en av de prioriterte innfallsportene til Nordmarka. Ringkollen er også det nærmeste snøsikre stedet i forhold til Oslo, legger han til.

LES OGSÅ: - Stedet har et stort potensial som overnattingssted

Hele området

Reguleringsplanen skal gjelde for hele området og vil også innbefatte planer om et skiskytteranlegg samt Ringkollen alpin. Østlund ser for seg en forsiktig og nøktern utnytting av området, men tror planprosessen kan ta tre år.

– Det er mange instanser som skal høres og jeg vil ikke love at det tar noe mindre enn tre år, men vi satser på å komme i gang med selve planleggingen raskt, sier han.

At Miljøverndepartementet sier ja til reguleringsplanen betyr ikke nødvendigvis at de sier ja til utbyggingen, men Østlund føler seg trygg på at det vil gå veien.

Arne Palerud, driver av Ringkollstua, mener utbyggingen er alfa og omega i forhold til å tjene penger på stua.

– Her har vi alle muligheter og det vil bli flott å kunne tilby overnatting, sier han.

LES OGSÅ: Tror på overnattingstilbud

Artikkeltags