Kripos etterforsker overgrepet i Nedre Eiker

UNDERSØKELSER: Politiet har satt inn store ressurser for å finne fram til gjerningsmannen etter at en åtte år gammel gutt ble utsatt for et overgrep torsdag.

UNDERSØKELSER: Politiet har satt inn store ressurser for å finne fram til gjerningsmannen etter at en åtte år gammel gutt ble utsatt for et overgrep torsdag. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Politiet har koblet inn Kripos etter at en åtte år gammel gutt ble utsatt for et seksuelt overgrep torsdag. Politiet har foretatt flere avhør i helga, men har foreløpig ingen mistenkte i saken.

DEL

NEDRE EIKER: Det var torsdag ettermiddag at en åtte år gammel gutt ble utsatt for et seksuelt overgrep i Solbergelva. Hendelsen skal ha skjedd da gutten var på vei hjem fra skolen.

Gutten har forklart seg om hendelsen. Det ble gjennomført tekniske undersøkelser på stedet etter at meldingen kom inn, og det ble også satt inn sporhund i søk i området, skriver politiet i en pressemelding.

Kripos koblet inn

– Dette er en alvorlig sak. Saken har høyeste prioritet og det er mange som jobber med den. Derfor har vi også bedt Kripos om bistand i den taktiske etterforskningen, sier politiadvokat Hedda Obstfelder.

I helgen er det gjennomført flere samtaler med elever ved skolene som er tilknyttet lokalmiljøet der gutten bor.

– Vi jobber med å danne oss et bilde av hva som har skjedd og innhenter så mye informasjon som mulig. Dette arbeidet vil vi fortsette med utover i uken. Det er foreløpig ingen som er mistenkt eller pågrepet i saken.

Unngå ryktespredning

I en pressemelding skriver politiet at de har kontakt med kommune og skole i saken.

- Dette er en stor belastning for den nærmeste familie, men også for det lokalmiljøet. Vi oppfordrer til å unngå ryktespredning. Publikum kan ha tillit til at saken blir etterforsket grundig fra vår side, sier Obstfelder.

Politiet er fortsatt interessert i tips, og ber om at personer som kan har vært i området eller kan ha observert noe av interesse i det aktuelle tidsrommet tar kontakt på 02800.

Ingen i politiet ville søndag kveld kommentere saken utover pressemeldingen som ble sendt ut.

Artikkeltags