Lokal øvelse: I dag kan du møte på noen som ser skadet ut

SKAL ØVE: Lørdag vil dette være et velkjent syn i distriktet vårt. Da skal Ringerike og Hole Røde kors øve. De vil være godt synlig for mange.

SKAL ØVE: Lørdag vil dette være et velkjent syn i distriktet vårt. Da skal Ringerike og Hole Røde kors øve. De vil være godt synlig for mange. Foto:

Lørdag skal Ringerike og Hole Røde Kors ha øvelse i distriktet. Dersom du ser mennesker som tilsynelatende virker skadet, er det nok bare i forbindelse med øvelsen.

DEL

– Vi øver for å være forberedt når den reelle alarmen går. Vi kan aldri få nok av øvelser og trening. Dette betyr masse for oss, sier øvingsleder Christian Buen.

Dermed kan det bety at du får øye på personer som ser skadet ut. Men dette er altså en øvelse. Ved siden av personer som ser skadet ut vil det være en annen fra Røde Kors iført en blå vest.

– Er du usikker, er det bare å spørre alle i Røde Kors-vester om råd. Det at vi får øve i sånne områder gjør oss tryggere, mer robuste og klare for det som kan skje, forteller Christian Buen i Røde Kors.

I forbindelse med øvelsen vil det være mange Røde Kors-mannskaper og biler i og rundt Hønefoss lørdag. Politiet bistår også i øvelsen, som varer fra klokken 08-20 lørdag. Blant annet skal de øve på søk.

Artikkeltags