Gardermoen: Tollerne fant over 7.000 dopingtabletter

Beslagla piller: Tollerne fant over 7000 dopingtabletter samt flere glass med dopingmiddel.

Beslagla piller: Tollerne fant over 7000 dopingtabletter samt flere glass med dopingmiddel. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Tollerne på Oslo lufthavn så at det var noe mistenkelig i bagasjen til de to reisende.

DEL

– De kom reisende fra Polen og ble stoppet i en rutinemessig kontroll. Da vi gjennomlyste bagasjen så vi at det var noe unaturlig i bagasjen. Røntgenbildet viste en mengde tabletter som vi valgte å kontrollere, forteller Hans Wilhelmsen, kontorsjef ved grensekontrollseksjonen på Oslo lufthavn, til Romerikes Blad.

De to mennene fra Hviterussland hadde fordelt de 7000 tablettene seg imellom, i tillegg til flere glass med dopingmidler.

– Det var prestasjonsfremmende dopingtabletter, testosterontabletter og antiøstrogen. Sistnevnte sikkert for å motvirke bivirkningene av dopingen.

Nå ligger saken hos politiet.

– Vi skrev en rapport om det vi fant i kontrollgjennomføringen som ble levert til politiet sammen med en anmeldelse. Politiet håndterer det videre.

Stort antall kniver

Wilhelmsen opplyser videre om at de opplever en fortsatt stor pågang av knivimport i posten denne sommeren.

– Vi har sett en veldig økning de siste månedene. Første halvår beslagla vi 600 kniver, og det meste vi har hatt er 180 kniver på én dag. De kommer fra i all hovedsak fra Asia og det er alt fra batangakniver, sprettkniver, karambitt-kniver og push-dagger, sånne man setter mellom fingrene.

Han kan ikke forklare hvorfor beslagene av denne typen importvarer har økt.

– Det kan være alt fra endringer i logistikk at det kommer over her til at de har avdekket en reiserute. Det er ulovlig å føre inn denne typen produkter, så vi skriver rapport om tollovertredelser som blir levert til politiet sammen med en anmeldelse.

Artikkeltags