Torsdag foretok hun den offisielle åpningen av det hun kalte et helt lite eventyr og erklærte at hun har lært at dugnadsånden lever i beste velgående på Ringerike.

Da hadde hun fått smake på kultursenterets mange tilbud via lunsj i Postiv Oppveksts lokaler og en guidet rundtur med styreleder Erik Haraldseth i Ringerike Kultursenter som cicerone. Statsråden tok seg god tid til småprat med ungdommer på Freezone, lot seg imponere av ballettdansere fra Ringerike Kulturskole og ble sjarmert av kunstner Thomas Klevjer og hans medutstillere i foajeen. Videre bar det gjennom trekkspillmuseet opp til Ringerike blåseoktett og inn til mer regional kultur servert fra storstua på Byscenen.

- Lær av Ringerike!

- Oslo har mye å lære av Ringeriksregionen når det gjelder samarbeid på bred basis med kulturvekst som formål, sa Huitfeldt før hun gikk opp på Byscenen for å erklære Ringerike Kultursenter for åpnet.

Der fikk hun selskap av nesten 100 barn fra Sentrumkirkens Artkompani og ble underholdt av noen av ringeriksregionens gode kulturutøvere, Trond Lien, Madeleine Ossum, Kristin Bjerkerud, Kristine Banggren og Ringerike Trekkspillorkester før hun måtte løpe for å rekke sønnens bursdagsselskap.

- Dette er en dato som ikke er vanskelig å huske, smilte hun.

- Prinsesse Ingrid Alexandra har fødselsdag, som min sønn, og dessuten er det dagen Ringerike Kultursenter ble offisielt åpnet.

Stolte

Stolte gründere og tilretteleggere fra kulturliv, næringsliv, banker og kommune tok smilende i mot rosen fra scenen. Ikke bare fra kulturministeren, men også fra fylkesordfører Roger Rydberg, som mente Ringeriksregionen er inne i en oppadgående trend og står foran en svært god fremtid.

- Det er sjelden jeg møter regioner i landet vårt hvor stoltheten er større, sa Rydberg, og lovte fylkeskommunale kroner i påskjønnelse til et blomstrende kulturliv, mens de tre ordførerne i regionen ga et nystemt flygel fra 1923 i gave og russen forskudtere hele overskuddet fra russerevyen 2010 til kultursenteret.